"Dijara"
"Dijara"

Neuhvatljiva Crna mamba: Dijara dao dva gola i iznudio crveni karton! Nastavlja se agonija Milijaša i Mikića (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.11.14. | 16:54

Za razliku od senegalskog napadača koji je sam pobedio Bukaspor (2:1), ekipa bivših kapitena Crvene zvezde nastavlja da tone, pošto se posle trećeg vezanog poraza nalazi prikovana za dno tabele

DijaraTaličan dan za bivše partizanovce na tlu Turske. Nemanja Tomić je golčinom iz slobodnog udarca doneo pobedu Genčlerbirligiju u četvrtom minutu nadoknade vremena, a njegov nekadašnji kolega iz crno-belog dresa Lamin Dijara sam kreirao trijumf Antalije vredan probijanja na čelnu poziciju tabele Druge lige.

Senegalski špic je postigao dva gola protiv Bukaspora za trijumf 2:1, najpre je u 18. minutu iskoristio nepažnju gostujuće odbrane i posle odbitka lopte o stativu nesmetano je sproveo u mrežu, da bi sedam minuta pre kraja ponovo pobegao čuvarima, sačekao centaršut s desne strane, prevario golmana i obezbedio tri boda timu sa Sredozemlja.

Izabrane vesti

A sebe pogurao na deobu prvog mesta liste strelaca Druge lige Turske, pošto je to bio šesti pogodak Crne mambe u sezoni. Zanimljivo, svaki put je bio dvostruki strelac, kao i na mečevima sa Ordusporom i Manisom, a čak pet puta je postizao prve golove na meču, zbog čega je jasno da je najzaslužniji što je Antalija istakla kandidatiru za ekspresan povratak u elitni rang.

Osim toga, Dijara je bio neuhvatljiv za odbranu Bukaspora i posle prekršaja nad njim jedan fudbaler gostiju zaradio je direktan crveni klarton.

Daleko manje uspeha od Lamina Dijare su imali Nenad Milijaš i Nikola Mikić, dvojica bivših kapitena Crvene zvezde, sada prvotimci Manise. Miljaš je odigrao 75, Mikić svih 90, kao i Branmir Subašić, ali to nije bilo dovoljno da se Manisa spase trećeg vezanog poraza, ovoga puta od Šanliurfaspora, pa se posle osam rundi nalazi prikovana za poslednje mesto na tabeli, sa svega četiri boda i gol-razlikom 7:19.

(FOTO: Star sport) 


tagovi

AntalijaLamin Dijarameđunarodni fudbalSuper ligTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara