""
""

Neuništivi Hrvat se vraća da spreči istorijski neuspeh: Ivica Olić ponovo u Hamburgu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.01.15. | 22:32

Veteran je postao višak u Volfsburgu zbog najavljenog dolaska Andrea Širlea, a opet će igrati za klub sa severa Nemačke u kojem je dve sezone žario i palio

Nekadašnji prvak Evrope, nemački Hamburg je u teškoj situaciji pred nastavak drugog dela Bundeslige i velikoj opasnosti da po prvi put u klupskoj istoriji ispadne u Cvajtu. Jedini su klub koji je svaku sezonu igrao u elitnom rangu nemačkog fudbala. Zato je klub prethodnih nedelja tragao za pojačanjima u napadu. Želje su bili Josip Drmić, Mohamed Salah, Paolo Gerero, a na kraju se potraga završila dolaskom Ivice Olića!

Izabrane vesti

Tačnije, povratkom hrvatskog veterana koji je dres Hamburga sa velikim uspehom nosio od 2007. godine do 2009. godine posle čega je prešao u Bajern, da bi potom dve i po godine nosio dres Volfsburga gde je takođe pružao odlične partije. Iako puni 36 godina, Olić zaista deluje neuništivo, pa i dalje igra na visokom nivou, a taj njegov kvalitet i iskustvo će biti od velikog značaja Hamburgu u borbi za opstanak.

On je postao višak u Volfsburgu pošto je klub iz grada Folksvagena danas dogovorio transfer Andrea Širlea iz Čelsija za 30.000.000 evra. Širle igra na istoj poziciji kao Olić, a Hrvat nije želeo da strahuje za mesto u timu i na poziv bivšeg kluba i pogotovo nekadašnjeg saigrača Rafaela van der Varta se opet preselio u najveću nemačku luku.

Hamburg je za obeštećenje platio Vukovima 1.500.000 evra, a Olić će sutra kada prođe lekarske preglede parafirati ugovor do leta 2016. godine.
“Presrećan sam što je pronađeno rešenje i što su obe strane zadovoljne. Okrećem se Hamburgu i to je moj novi izazov. Imam 35 godina i dobro sam pripremljen za nove izazove”, rekao je Olić večeras za nemačke medije.

Podsetimo, Olić je za Hamburg upisao 78 nastupa, a postigao je 29 pogodaka.  

(FOTO: Action images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2015VolfzburgNemackaIvica OlićHamburgerEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara