Pogodak Andreja Švečnjikova za Harikense
Pogodak Andreja Švečnjikova za Harikense

NHL: Karolina ometlala Ajlanderse

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.05.19. | 09:15

Harikensi sa 4-0 prošli u finale Istočne konferencije, a na zapadu Dalas poveo sa 3-2 protiv Sent Luisa. Večeras Boston dočekuje Kolumbus (2-2), a San Hoze Kolorado (2-2)

I minule večeri je na ledenim igralištima širom Severne Amerike bilo napeto i interesantno, a NHL heroji su ponovo bili hokejaši Karoline koji su uspeli da se probiju do finala Istočne konferencije.

I to kako: metlanjem od 4-0 favorizovanih Ajlandersa pošto su u poslednjem odmeravanjiu pred domaćim navijačima slavili sa 5:2. Da podsetimo, do ove Stenli kup avanture Harikensi su se probili uz pomoć vajld-karte, dok su Njujorčani bili drugi na Istoku. Malo je reći da je ovo iznenađenje, ali luda družina iz Severne Karoline može da napravi svašta ove sesone u Stenli kup plej-ofu, a naredni protivnik, sa kojim će se boriti za prodor u veliko finale će biti pobednik serije između Bostona i Kolumbusa.

Izabrane vesti

Oni već večeras igraju peti meč u seriji od 01.15 po srednjoervopskom vremenu. Trenutno je 2-2, a uvek nezgodni domaćini su Brunisi koji mnogi stručnjaci vide i kao najveće favorite za podizanje Stenli kupa. Sem toga, oni se vraćaju na svoj led nakon ubedljivo vraćenog brejka Blu džeketsima slavivši u Ohaju sa čak 4:1

Drugi sinoćni susret, ali na Zapadu dobili su gosti iz Dalasa koji su tako poveli sa 3-2 u seriji protiv Sent Luisa. Utakmica je, kao što se dalo pretpostaviti, bila neefikasna i završena je uspehom Starsa nad Bluzerima od 2:1. Ekipi iz Teksasa je dakle potreban još jedan trijumf za plasman u konferencijsko finale gde će ih čekati pobednik veoma zanimljivog odmeravanja San Hozea i Kolorada.

Ova dva tima večeras igraju peti meč, a trenutno je egal. Šarksi, koje mnogi uz Boston vide kao učesnike velikog Steli kup finala mogli bi večeras pred svojim navijačima da se "operu" za poraz bez datog gola u četvrtoj utakmici u Pepsi centru (0:3). Ali, takođe ne treba očekivati veliki broj pogodaka pošto su ulozi veliki te se timovi retko odlučuju za agresivan pristup u napadu.

Da napomenemo da je ovog proleća Denver u velikoj plej-of avanturi pošto u nastavku sezone igraju dva profesionlna tima iz grada u Kolorada, Avelanži u NHL-u, a Nagetsi predvođeni Nikolom Jokićem u NBA.

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


tagovi

hokej na leduStenli kupNHLKarolina Harikejns

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara