""
""

NHL: Krejči i Lučić izgazili kanadsko lišće, Kraljevski het-trik u Sent Luisu

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.05.13. | 10:32

Sjajni srpsko-češki tandem nastavlja da donosi timu Bostona veliki uspeh, a da li će Los Anđeles uspeti da odbrani trofej ove sezone ostaje nam da vidimo

 

Da je iko verovao u pobedu Los Anđeles Kingsa u sred Sent Luisa verovatno bi otrčao do kladionice i uplatio veliku sumu novca na njih. Ovako, svi su očekivali lagani trijumf Plavaca i nastavak veoma napete serije, ali je aktuelni šampion imao odgovor. Domaćin je dva puta stizao prednost, ali je defanzivac Slava Vojnov postigao pobedonosni pogodak u osmom minutu produžetka, čime je Sent Luis doveo na ivicu propasti – 3:2. A sledeći meč u seriji igra se u Gradu Anđela!
“Mi smo jako izdržljivi momci“, rekao je Džef Karter, strelac prva dva pogotka za Kingse.
“Gotovo svi smo prošli kroz neka različita iskustva tokom karijera i mislim da se sada sve to lepo složilo. Nećemo poleteti u nebesa, ali nećemo ni biti strogo na zemlji, što je veoma važna stvar za nas“, zaključio je Karter.

Izabrane vesti

Kingsi su posle 0:2 u seriji uspeli da naprave het-trik pobeda i povedu sa 3:2, a u petak, u svom domu u Los Anđelesu imaće zlatnu priliku da dodaju poker pobeda i velikom rivalu uruče kartu u jednom pravcu – kući!

Boston Bruinsi imaju svog heroja – ime mu je David Krejči. Češki internacionalac postigao je het-trik čime je praktično sam doneo pobedu protiv Toronto Mejpl Lifsa rezultatom 4:3. Sigurno najbitniji bio je onaj u produžetku, u trenucima kada je domaćin imao potpunu kontrolu igre... A onda je stigla kazna za propuštene prilike. Krejči i Milan Lučić odigrali su sjajnu kontru, koju je Čeh krunisao pogotkom i svom timu doneo treću pobedu u seriji – 3:1.
“Sve vreme sam gledao kako da dodam pak Lučiću, ali, pošto je on levoruk, bilo bi mu nezgodno da sa suprotne strane postigne pogodak, što je meni donelo priliku da donesem pobedu“, rekao je Krejči posle utakmice.

Inače, srpski hokejaš, koji nastupa za reprezentaciju Kanade, bio je još jednom odličan i uz Krejčija definitivno je najzaslužniji za poziciju u kojoj se šampion od pre dve sezone nalazi.

NHL PLEJ-OF – REZULTATI

Toronto – Boston 3:4 (2:0, 1:3, 0:0, 0:1)

Njujork Rendžers – Vašington 4:3 (1:0, 1:2, 2:1)

Sent Luis – Los Anđeles 2:3 (0:0, 1:1, 1:1, 0:1)

Anahajm – Detroit 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 1:0)

(FOTO: Action Images)


tagovi

Boston BruinsDavid KrejčiLos Anđeles KingsMilan LučićNHLSent Luis BluzToronto Mejpl Lifs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara