""
""

Ni 5:1 nije dovoljno, strelac het-trika je tragičar! Hulk sprečio čudo a la Barsa - PSŽ! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.09.17. | 17:09

Spektakularno četvrtfinale Lige šampiona Azije

Fudbalsko čudo koje je Evropa videla u onom mitskom revanšu između Barselone i Pari Sen Žermena prethodnog proleća, umalo da se ponovi u Aziji... Malo je nedostajalo da Guangdžou Evergrande ponovi podvig Katalonaca i plasira se u polufinale Lige šampiona Azije.

Izabrane vesti

Najmoćniji azijski klub je u revanšu četvrtfinala nadoknadio poraz od 0:4 iz prvog meča protiv Šangaja SIPG. Čak je i u produžecima primio gol, ali je ipak uspeo da postigne i peti koji mu je garantovao penale jer se u Aziji ne računa pravilo gola u gostima.

Ipak, na ruletu sa bele tačke je Šangaj imao više sreće, a tragičar meča je bio strelac het-trika Rikardo Gular. On je promašio jedini penal u seriji, dok su gosti pogodili svih pet i kroz iglene uši se plasirali u polufinale.

Najtrofejniji azijski i kineski klub je furiozno započeo revanš i na krilima brazilskog tandema Gular - Alan za 45 minuta prepolovio prednost gostiju. Nekadašnji napadač Red Bul Salcburga, Alan je za 35 minuta dva puta pogodio za Skolarijev tim posle očajnih intervencija katastrofalne odbrane Šangaja.

Gostima je ušla voda u uši i panično su se branili. Kako je vreme teklo, rastao je pritisak domaćih i onda je na scenu stupio nekada najbolji strelac brazilskog prvenstva Rikardo Gular. Na centrašut Alana je glavom u 83. minutu raspalio tribine, a onda je u 91. minutu još jednom ostao sam u kaznenom prostoru Šangaja i opet glavom matirao rivala.

Izgledalo je da je Šangaj gotovo i da će Guangdžou u produžecima dotući grogiranog rivala. Pogotovo kada su gosti u 97. minutu ostali sa igračem manje. Ipak, Hulk je golčinom iz slobodnjaka u 110. minutu oživeo nade Šangaja. Ni tu nije bio kraj... Gular je u 119. minutu zaokružio het-trik pogotkom sa bele tačke i obezbedio penal seriju za svoj tim.

Međutim, samo nekoliko momenata kasnije iz novog pokušaja sa bele tačke je bio neprecizan. Na drugoj strani su pogađala Hulk, Oskar i još trojica kineskih fudbalera. Uprkos tri gola za 120 minuta. Gular je na kraju bio tragičar, a Hulk junak svog tima i plasman u polufinale Lige šampiona Azije.

LIGA ŠAMPIONA AZIJE - 1/4 FINALE

Ponedeljak: 
Al Hilal - Al Ain 3:0 (2:0)
/Karlos Eduardo 43, 45, 74/

Utorak:
Guangdžou Evergrande - Šangaj SIPG 5:1 (4:0, 2:0) - penalima 4:5
/Alan 21, 35, Gular 83, 90+1, 119 penal - Hulk 110/
17.15: (2,70) Al Ahli (3,05) Persepolis (2,60)

Sreda: 
12.30: (2,20) Urava (3,35) Kavasaki (3,05)

(FOTO: Action images)


tagovi

Guangdžou EvergrandeHulkKinameđunarodni fudbalRikardo GularŠangaj SIPG

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara