""
""

Ni Ljupko, ni Filipović: Etiopija izabrala Gorana Stevanovića

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.04.14. | 16:53

Afrikanci su se na kraju odlučili za bivšeg trenera Partizana i selektora Gane

Iako se prvo Ljupko Petrović najavljivao kao novi selektor Etiopije, čelnici fudbalskog saveza ove afričke zemlje su se ipak odlučili da taj posao povere Goranu Stevanoviću, bivšem selektoru Gane.

Izabrane vesti

Stevanović je prvo ušao u krug od pet potencijalnih kandidata gde su bili još Ljupko Petrović i Zoran Filipović, da bi u finalu ostao u konkurenciji sa Portugalcem Marijanom Baretom. Na kraju se FS Etiopije odlučio da ponudi posao Srbinu.
„Raspitali smo se kod ljudi iz Gane o nekim stvarima i došli do zaključka da je Stevanović idealan kandidat, a da Bareto nije dobro rešenje. U potrazi da nađemo što boljeg selektora, odlučili smo se za Stevanovića. Imamo neke probleme u komunikaciji sa njim, ali već koliko danas ćemo mu poslati poziv da doputuje u Etiopiju kako bismo se dogovorili o detaljima ugovora i njegovoj plati“, rekao je predsednik FS Etiopije Džunedin Baša.

Stevanović je ranije radio kao pomoćnik selektora Ilije Petkovića u reprezentaciji Srbije i Crne Gore, potom je bio trener Partizana, pa selektor Gane, trener grčke Verije i kineskog Kvingdoa, a sledeći posao će mu verovatno biti selektorski mandat u Etiopiji.

(FOTO: MN Press)


tagovi

međunarodni fudbalGoran Stevanovićetiopija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara