Ni Šveđani nisu što su bili: Lindelefu pretili smrću što nije igrao za reprezentaciju

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.03.19. | 09:02

Štoper Mančestera preskočio mečeve Švedske zbog rođenja deteta

Izgleda da ni Šveđani nisu što su bili, uzor modernog građanskog vaspitanja i demokratije. Fudbaler Mančester junajteda Viktor Lindelef najbolje je to osetio na svojoj koži, jer je dobio pretnje smrću zato što nije igrao za državni tim na mečevima sa Rumunijom i Norveškom.

Lindelef je preskočio prve utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, jer je želeo da prisustvuje rođenju deteta. Cela ta priča je pogrešno iskontruisana, pa je ispalo da je Šveđanin odbio da igra za reprezentaciju, što je pogodilo u patriotski naboj neku uzavrelu glavu, koja je počela da šalje preteće poruke štoperu Mančestera.

Izabrane vesti

To je otkrio menadžer Crvenih đavola Ole Gunar Solskjer posle pobede nad Votfordom (2:1), jer je medije interesovalo zašto je Lindelef gledao meč sa tribina.
Smatrali smo da je bolje za Viktora da ne igra, jer ima neke privatne stvari da reši. Nije ništa strašno, biće sve u redu“, poručio je Solskjer.

A, Lindelefa je razbesnela cela situacija, jer smatra da nije zaslužio takav tretman u domovini.
Nije mi jasno kako neko ne može da prihvati da sam doneo odluku iz privatnih razloga. Svi traže da vide šta leži iza moje odluke, a nema ništa osim onog što sam već rekao. Zato, batalite sve to i gledajte svoja posla”, poručio je ljutiti Lindelef preko medija u Švedskoj.

Reprezentacija Švedske nije loše prošla na ta dva meča i bez Viktora Lindelefa: najpre je kod kuće pobedila Rumuniju 2:1, da bi onda osvojila bod na gostovanju u Norveškoj (3:3).

(FOTO: Reuters)


tagovi

Viktor Lindelef

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara