""
""

Nigerija u polufinalu! Mikel i Romin tinejdžer zakazali okršaj sa Nemačkom (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 13.08.16. | 23:22

Super Orlovi će se boriti za treću olimpijsku medalju

Nigerija je drugi polufinalista olimpijskog turnira za fudbalere. Nigerijci su večeras u četvrtfinalu skoro pa rutinski savladali Dansku sa 2:0 i zakazali polufinalni okršaj sa sjajnom Nemačkom.

Izabrane vesti

Junaci pobede su bili iskusni kapiten Džon Obi Mikel i Romin tinejdžer Umar Sadiku koji su postigli po jedan gol za slom Danaca.

Nemcima baš ide u Brazilu: Demontaža Portugalaca, budućnost Pancera je sjajna (VIDEO)

Mikel je u 15. minutu bio na pravom mestu posle prodora po levom krilu nekadašnjeg Standardovog i Anderlehtovog napadača Imoa Ezekijela. On je sjajno ubacio na peterac, a vezista Čelsija iz prve precizno šutirao u sam donji ugao i pogodio mrežu Danaca. Pitanje pobednika je rešio Sadiku koji je sjajno skočio posle kornera Mikela i udarcem glavom presudio Danskoj u 59. minutu.

Popularni Super Orlovi će se treći put u poslednjih 20 godina boriti za olimpijsko odličje u fudbalu. Ona legendarna generacija Okoče, Kanua, Vesta, Babangide, Babajara i ostalih je u Atlanti pre dve decenije osvojila zlatnu medalju pobedom nad Argentinom u finalu. Pre osam godina u Pekingu su im se Argentinci sa Mesijem, Rikelmeom, Maskeranom, Aguerom, Di Marijom revanširali pobedom u finalu. Sada Nigerijci imaju još dva meča za medalju.

(FOTO: Action images)


tagovi

Sadik UmarRio 2016OI Rio 2016.međunarodni fudbalDžon Obi Mikel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara