"Švajcarska ide u Rusiju"
"Švajcarska ide u Rusiju"

Nije dovoljno biti simpatičan, ali možeš da nemaš napadača: Švajcarska ide na Mundijal (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.11.17. | 19:48

Severna Irska sedi kod kuće

Švajcarska ide u RusijuSve je završeno još u Belfastu. Minimalac sa gostovanja bio je Švajcarcima više nego dovoljan za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji, pošto reprezentacija Severne Irske ne da nije mogla da u revanšu u Bazelu ugrozi prednost protivnika, već bi morala da bude srećna što nije doživela pravi debakl na kišom uništenom terenu - 0:0.

Srećom po ostrvljane, Haris Seferović večeras ne bi mogao da pogodi ni Kineski zid, a ne pravaugaonik 7,32 sa 2,44 metara. Štaviše, Seferović večeras nije mogao da pogodi ni loptu, ali kako selektor Vladimir Petković oskudeva sa golgeterima prosto je morao da se nađe na terenu.

Izabrane vesti

 

Oko 2.000 navijača iz Severne Irske tako je posle dnevne žurke na ulicama Bazela veče provelo uglavnom čupajući kosu uz nadanje da će Seferović - i ne samo on - prokockati još jednu šansu. Možda im je entuzijazam malo porastao sredinom drugog poluvremena kada nisu imali druge no da zaigraju na sve ili ništa, pa su na kratak period pritisli Švajcarsku.

Nije vredelo, jer da bi bio među najboljima na planeti nije dovoljno samo da poželiš da budeš tu. Moraš malo i da znaš da igraš, a Severna Irska je objektivno tu prilično kratka. Ona osmina finala prošlogodišnjeg Evrpskog prvenstva više govori o tome koliko je loš bio sam turnir nego o tome koliko dobro igraju Irci.

Jer ne igraju dobro. A opet imaju možda i najveselije navijače u Evropi. I svaka čast na tome. Čak ih nam je pomalo žao. Možemo samo da zamislimo kako su se osećali kada je u 91. minutu Jan Zomer poleteo u prazno, a Rikardo Rodrigez - koji je sa onog više nego spornog penala postigao taj odlučujući pogodak u Belfastu - sa gol linije ispucao loptu koja bi Ircima donela makar produžetke.

 

Baraž mečevi za odlazak na Svetsko prvenstvo (UEFA):

Nedelja:

Švajcarska - Severna Irska 0:0
/prvi meč 1:0/

20.45: (3,70) Grčka (3,40) Hrvatska (2,05)
/prvi meč 1:4/

Ponedeljak:

20.45: (1,60) Italija (3,60) Švedska (6,75)
/prvi meč 0:1/

Utorak:

20.45: (3,10) Republika Irska (2,75) Danska (2,70)
/prvi meč 0:0/

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaHaris Seferovićreprezentacija Severne Irskereprezentacija Švajcarskereprezentativni fudbalRusija2018Švajcarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara