"Fudbalski grb Nemačke"
"Fudbalski grb Nemačke"

Nije Gibraltar Brazil: Svetski šampioni samo četiri puta zatresli mrežu vatrogasaca, električara i policajaca (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.11.14. | 22:35

Sjajan šut Malonija posle uigrane akcije Škotima doneo pobedu nad lokalnim rivalima

Fudbalski grb NemačkeNemačka je na Mundijalu u Brazilu domaćinima u polufinalu spakovala sedam golova domaćinu i primila jedan, a minijaturna zemlja koja se tek od ovih kvalifikacija bori za mesto na Evropskom prvenstvu je primila četiri gola – 4:0.

Ekipa sastavljena od vatrogasaca, carinika, električara, policajaca, carinika i tek dva profesionalna fudbalera je sačuvala svoju mrežu do 12. minuta, a onda je na scenu stupio Tomas Miler. Prvi gol je postigao posle nespretne reakcije, a i u 29. je imao lak posao.

Izabrane vesti

Mario Gece je povećao na 3:0 u 38. minutu, a u 67. igrač Gibraltara Santos je zatresao svoju mrežu za konačnih 4:0, mada će golman gostiju ovaj poraz shvatiti kao pobedu.

Lokalni derbi Škotske i Irske je prilično razočarao , a pobedu Škotima je u 75. minutu doneo Šon Malouni posle fantastične uigrane akcije domaće ekipe nakon kornera, ali i odličnog šuta igrača Vigana. To je prvi gol Škota protiv Iraca u takmičarskim utakmicama još od 1961. godine. Utakmicu je sudio srpski arbitar Milorad Mažić i dodelio četiri žuta kartona.

Treći meč u ovoj grupi su odigrali Gruzini i Poljaci u ranijem terminu, a gosti su odneli laku pobedu uz fantastičan pogodak Sebastijana Mile.

Posle četiri kola Poljaci drže prvo mesto sa 10 bodova, a Irska, Škotska i Nemačka imaju po sedam, dok Gruzija ima tri, a hrabri Gibraltar nije osvojio nijedan bod.

Nemačka – Gibraltar 4:0 (3:0)
/Miler 12, 29, Gece 38, Santos autogol/

Škotska – Irska 1:0 (0:0)
/Malouni 75/

Gruzija – Poljska 0:4 (0:0)
/Glik 51, Kričovijak 71, Mila 73, Milik 92/

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropagibraltarIrskaKvalifikacije za EURO 2016Mario GeceNemackareprezentativni fudbalŠkotskaŠon MaloniTomas Miler

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara