"Huntelar postiže jedan od dva gola"
"Huntelar postiže jedan od dva gola"

Nije gotovo dok Klinsman ne odsvira kraj: Amerikanci za dva minuta „okrenuli“ Holanđane! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.06.15. | 22:47

SAD gubile 0:1, 1:2 i 1:3, a na kraju slavile u Amsterdamu, pobeda Škota i lepotica Nemanje Nikolića u ubedljivom trijumfu Mađara

Huntelar postiže jedan od dva golaČudesan finiš Amerikanaca u Amsterdamu! Jeste da se nigde ne računa, ali je njima značajno. Reprezentacija Sjedinjenih Američkih Dražava napravila je senzaciju na stadionu Ajaksa i protiv favorizovane Holandije zabeležila prvu pobedu u istoriji mešusobnih okršaja, zahvaljujući izvanrednoj igri pred sam kraj prijateljske utakmice - 4:3 (1:1).

Po nemačkom modelu, zahvaljujući instrukcijama dugogodišnjeg selektora Jirgena Klinsmana, Jenkiji su u 89. i 90. minutu izveli dva kontranapada i preko rezervista Danijela Vilijamsa i Bobija Vuda preokrenuli rezultat u meču koji je trebalo da podigne samopouzdanje Lalama uoči gostovanja Letoniji u jednom od ključnih duela u kvalifikacijama za plasman na Prvenstvo Evrope.

Izabrane vesti

Tim Gusa Hidinka je čak i dobro kombinovao u polju, promašio bar pet zicera, čak tri puta zatresao mrežu, ali mu to nije bilo dovoljno da pobedi, iako je igrao u skoro najjačem sastavu, sa izuzetnom povređenog Arjena Robena i uz napomenu da je Vesli Snajder dobio priliku tek pred kraj. Iako su na terenu bili i Robin Van Persi i Memfis Depaj i Klas Jan Hultelar, te Vajnaldum, Indi, Janmat, a branio Silesen, činjenica da su Holanđani zabeležili već peti poraz u devet utakmica posle Mundijala na kome su bili treći svedoči o krizi.

Nisu vredela ni dva gola Klasa Jana Huntelara (jedan postigao Depaj), ni činjenica da je domaćin vodio 1:0, 2:1, 3:1, jer su uporni Amerikanci odbijali da se predaju i često razvijali napade koji su još u prvom poluvremenu mogli da rezultiraju kvalitetnimi rezultatom po njih. Čak u u tom delu igre iz jednog napada dvaput pogodili stativu, no sve što tad nije ušlo jeste u finišu, pa je Jirgen Klinsman osim već pomenutih strelaca, zahvaljujući golovima Zardesa i Brusa, dobio razlog više da na megdan „svojim“ Nemcima 10. juna prikaže sličnu partiju.


Netherlands vs USA 3-4 All Goals and Highlights... by MusicSavy

Na drugom kraju Starog kontinenta, Škoti su predvođeni selektorom Gordanom Strahanom nastavili vrlo dobru seriju rezultata i pogotkom Meta Ričija savladali Katar 1:0. Bila je to treća uzastopna pobeda Skunjica i najava dobre forme pred gostovanje Republici Irskoj u kvalifikacijama za EP.

Razloga za zadovoljstvo imaju i Mađari. U Debrecinu su savladali nejaku Litvaniju 4:0, centralna figura meča bio je vezista moskovskog Dinama Balaž Džudžak, asistent za tri i strelac jednog pogotka, a vredi napomnuti da je treći gol na ovom meču delo Srbina Nemanje Nikolića, od pre dva dana novog napadača Legije iz Varšave.

(FOTO: Action images)


tagovi

Škotskareprezentativni fudbalreprezentacija Sjedinjenih Američkih Državareprezentacija HolandijeNemanja Nikolićmeđunarodni fudbalMađarskaKlas Jan HuntelarJirgen KlinsmanEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara