Nije moglo u januaru, ali hoće na leto: Milan kaparisao krilo! I dogovorio vezistu za „dž“?

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.02.19. | 11:34

Leonardo je izgleda ostvario još dva velika cilja

Milan je možda i pobednik celog januarskog prelaznog roka u Evropi sa sva sjajna pojačanja Kšištofom Pjontekom i Lukasom Paketom za koje je platio po 35.000.000 evra i odmah su počeli da opravdavaju uloženi novac i velika očekivanja. Želeli su Rosoneri da dovedu još dva pojačanja u januaru, na krilnoj poziciji i u sredini veznog reda, ali nisu uspeli.

Gomila imena se pominjala za te dve pozicije. Pogotovo za krilnu gde su kandidati bili Želson Martins (prešao u Monaku), Janik Fereira Karasko (Dalijan), Stiven Bergvajn (PSV), Đerar Deulofeu (Votford), Arno Danjuma Grunevald (Briž), Musa Đenepo (Standard) i na kraju Alan Sen Maksiman iz Nice.

Izabrane vesti

Upravo je Sen Maksiman poslednjeg dana prelaznog roka bio blizu prelaska na San Siro, ali je Nica blokirala ceo posao jer je trener Patrik Vijera zapretio da će podneti ostavku ako mu prodaju mlado krilo. I tako je Sen Maksiman ostao na Azurnoj obali. Ali izgleda da ga je Milan kaparisao za leto. Pod uslovom da se plasira u Ligu šampiona. 

Medijski gigant Medijaset javlja da je Leonardo dogovorio transfer Sen Maksimana za leto. Kao što je to uradio sa Paketom kojeg je kaparisao mesecima ranije u konkurenciji bogatijih klubova poput Reala, Barse, Liverpula, Pari Sen Žermena... Medijaset javlja da je Leonardo postigao načelan sporazum sa Nicom oko transfera vrednog 20.000.000 evra. Što je realna cena s obzirom da će Sen Maksiman narednog leta ući u poslednju godinu ugovora sa Nicom. Dogovor sa igračem je postignut ranije za petogodišnji ugovor vredan 1.500.000 evra po sezoni.

Sen Maksiman ima 21 godinu, igra desno krilo, ali može i levo, kao i „desetku“. Ponikao je u Sent Etjenu iz kojeg ga je Monako kao talentovanog 17-godišnjaka doveo za 5.000.000 evra i onda ga posle pozajmica Bastiji i Hanoveru prodao Nici za 10.000.000 evra. U Nici je eksplodirao i postao tražena roba...

Isti izvori javljaju i da je Milan na pragu dogovora sa Ektorom Ererom, meksičkim vezistom iz Porta. Njemu na kraju sezone ističe ugovor sa Zmajevima i slobodan je u izboru nove sredine. Dugo su Roma i Inter važili kao favoriti za njegovo dovođenje, ali izgleda da ih je Leonardo negde preskočio.

Erera bi trebalo da pojača konkurenciju u veznom redu iz kojeg odlaze Andrea Bertolaći i Rikardo Montolivo koji već dugo nisu u prvom planu, a ugovor im ističu na kraju sezone. Saradnja ističe još trojici prvotimaca: iskusnom štoperu Zapati, desnom beku Abateu i vezisti Hoseu Mauriju. Zapati je već ponuđen dvogodišnji ugovor, Hose Mauriju trogodišnji sa smnjenjem plate, a Abateu sa duplo  manjom platom. Iskusni desni bek će najverovatnije otići u Los Anđeles Galaksi koji je zainteresovan za njega...

(FOTO: reuters)

 


tagovi

Alan San MaksimanEktor Erera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara