"Radost fudbalera Rostova"
"Radost fudbalera Rostova"

Nije šala, Rostov gazi ka Ligi šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.11.15. | 19:30

Sjajni tim Kurbana Berdijeva uzeo meru još jednom moskovskom klubu i učvrstio se na drugom mestu iza vodećeg CSKA

Radost fudbalera Rostova

Rostov se ne šali. Sjajni tim Kurbana Berdijeva nastavio je da seje strah i niže pobede u ruskom prvenstvu, a nakon verčerašnjeg trijumfa nad moskovskim Dinamom (1:0) i proboja na drugo mesto na tabeli, Liga šampiona je sasvim realna za odlični tim sa Dona.

Izabrane vesti

Prošlog ponedeljka na gostovanju Lokomotivi, žuto-plavi su pokazali da imaju sjajnu ekipu, a novom pobedom nad još jednim timom iz prestonice, Rostov se nametnuo kao prvi pratilac CSKA iako zaostaje čak devet bodova na tabeli.

Domaćin je bolje otvorio meč, imao više od igre, a u osmom minutu Hubočan je izbacio sa gol linije loptu nakon pokušaja Cezara Navasa. Dinamo, koji se orijentisao na defanzivu. uzvratio je preko Tašaeva u 21. minutu, ali je golman Džanaev bio na visini zadatka. Mogao je Rostov da vodi pre poluvremena, ali je dve sjajne šanse u samom finišu propustio Bukarov.

Ipak, u nastavku u 55. minutu brava gostiju je otključana. Defanzivac iz Angole Bastos sjajno se snašao nakon gužve u petercu i udarca Bukarova glavom, pa je odbijenu loptu smestio iza leđa Gabulova za 1:0. Vodeći gol dao je krila Rostovu, a samo četiri minuta kasnije Ekvadorac Noboa je propustio dobru šansu da poveća prednost.

Utakmica se zakomplikovala u 61. minutu jer je posle drugog žutog kartona isključen iskusni vezista domaćih Kalačev, ali ni brojčana prednost nije pomogla Dinamu da izjednači. Imali su Moskovljani dobre šanse u poslednjih petnaestak minuta, u 74. je neprecizan bio Jonov, u 80. je golman domaćih Džanaev sjajno skinuo slobodnjak Žirkova, a najbolju šansu za izjednačenje je propustio Zobnin koji je pogodio prečku u 86. minutu.  

U uvodnom meču današnjeg programa Amkar je u snežnom Permu minimalnim rezultatom savladao Terek iz Groznog. Pogodak odluke bio je zapravo autogol desnog beka čečenskog tima Utsijeva u 52. minutu nakon pravog karambola u petercu gostiju, pa je Amkar trijumfom prekinuo crnu seriju od čak tri meča bez trijumfa.

PREMIJER LIGA - 14. kolo

Subota

CSKA – Ufa 2:0 (1:0)
/Ignaševič 21, Tošić 62/

Zenit – Mordovija 0:0

Nedelja

Krila Sovjetov – Krasnodar 0:4 (0:1)
/Mamaev 37 i 77, Smolov 61, Ari 87/

Anži – Rubin 1:2 (0:2)
/Maksimov 65 – Dević 20 i 22/

Kubanj – Lokomotiva 6:2 (5:0)
/Ignjatijev 4, Melgarejo 14 i 27, Armas 19, Ignjatijev 38 i 90 – Niase 63, Kolomejtsev 78/

 Spartak – Ural 0:1 (0:0)
/Asavedo 80/

Ponedeljak

Amkar – Terek 1:0 (0:0)
/Utsijev 52. autogol/

Rostov – Dinamo (M) 1:0 (0:0)
/Bastos 55/

Pratite MOZZART i na Vajberu!

FOTO: Screenshot


tagovi

Terek GrozniRusijaRostovPremijer ligaKurban BerdijevDinamo MoskvaAmkar Perm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara