Fabijan Ruiz
Fabijan Ruiz

Nije smešno - Fabijan Ruiz ima svinjski grip

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.03.19. | 21:30

I moraće da pričeka na debi za Španiju...

Pre tačno deset godina, među zdravstvenim radnicima i pacijentima virus svinjskog gripa izazvao je uzbunu i paniku. H1N1, stručni naziv za pomenuti virus endemičan je za svinje, ali retko je doživljavao mutacije da može da pređe i s čoveka na čoveka, kao što se to dogodilo u aprilu 2009. godine kada je nastala pandemija pomenutog virusa.

Ipak, danas je taj virus samo "još jedan u nizu" vrsta virusa gripa koji su relativno lako izlečivi, ukoliko se uoči na vreme i saslušaju saveti i uputstva lekara opšte prakse. Međutim, isto tako nas može izbaciti i iz svakodnevne rutine i pomrsiti nam životne planove. I upravo to dogodilo se veznom igraču Napolija Fabijanu Ruizu.

Izabrane vesti

Solidni 22-godišnji igrač prošlog leta je stigao iz Betisa na jug Italije u transferu vrijednom oko 30.000.000 evra. Novom treneru Napolitanaca Karlu Anćelotiju poprilično je olakšao adaptaciju na novu sredinu, a vrlo dobro je zamenio i Žoržinja koji je otišao u Čelsi.

Nakon odličnih partija na San Paolu logičan sled događaja bio je i poziv u reprezentaciju Španije kod novog selektora Luisa Enrikea. Međutim, na debi za Crvenu furiju moraće da pričeka još neko vreme pošto je "zaradio" virus svinjskog gripa zbog kojeg je već neko vreme van treninga. Iako u klubu prvo nisu odmah otkrili o kojoj se vrsti bolesti radi, lekari španske reprezentacije utvrdili su nakon daljnjih analiza da je reč o H1N1 pa je igrač ostao u rodnoj Sevilli na lečenju.

Na sve ovo, španski lekari su opomenuli kolege iz Napulja da ne bi smeli da potcenjuju simptome svinjskog gripa, kako se virus ne bi proširio na ostatak svlačionice. Fabijan Ruiz je trenutno u dobrom stanju, virus je pod kontrolom, a mogućnost zaraze je smanjena na minimum.

Inače, poziv umesto Ruiza dobio je Atletikov vezista Saul Nigez.

Foto: Reuters


tagovi

Fabijan Ruiz Penja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara