""
""

Nije strašno izgubiti, strašno je biti ponižen

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.10.15. | 23:44

Zvezda "srećna" i sa rezultatskim minusom od 27 poena, s obzirom da je u jednom trenutku bilo i 44 koševa viška za Real

Nije strašno izgubiti, ali za ekipu koja je prošle sezone osvojila triplu krunu izuzetno bolno kada na gostovanju šampionu Evrope doživi najubedljiviji poraz u novijoj klupskoj istoriji. Kada najbolji, najiskusniji, a ujedno i najplaćeniji igrači ne pokažu ni trunku energije, strasti ili želje da se pruži bar muški otpor madridskom Realu, onda usledi potop, koji je obeležen i jednim od najgorih poluvremena u istoriji Evrolige. Bez obzira na odsustvo Luke Mitrovića i Nemanje Dangubića, ovakvu košarku beogradski sastav nije smeo nikako da pruži. Na kraju Zvezda je jedva uspela da izbegne potpunu katastrofu i deficit od 44 poena u jednom trenutku uspeo da smanji na „samo“ 27 koševa - 98:71 (22:6, 34:14, 26:21, 16:30).

Izabrane vesti

Ali, ako je u najtežem porazu klub sa Malog Kalemegdana nešto dobio - onda su to Marko Gudurić i Boriša Simanić! Supertalentovani tandem iz Zvezdine fabrike pokazao je da poseduje lavovsko srce i samim tim bio je pokretačka snaga razbijene grupe iz Srbije. Na sve moguće načine golobradi krilni košarkaši vukli su rašrafljenu mašinu, onda kada niko nije mogao, kada niko nije imao ideju. Onda kada je Zvezdi pretio najteži poraz ikada viđen u elitnom klupskom takmičenju i kada su se svi iživljavali nad nemoćnim timom Dejana Radonjića.

Poraz se, objektivno, očekivao. Gal Mekel, Sofoklis Skorcanitis i Rajan Tompson, igrači koji su minulog leta dovedeni da naprave razliku i zamene Markusa Vilijamsa, Bobana Marjanovića i Čarlsa Dženkinsa, delovali su kao da ih je neko „tukao“ motkom kako bi bilo šta uradili na utakmici u kojoj se pobeda nije ni tražila. Već isključivo muška borba, da se pokažu zubi i želja za nadigravanjem sa najboljom ekipom na Starom kontinentu.

Na kraju Majk Cirbes je ubacio 15 poena i uhvatio šest lopti. Marko Simonović je ubacio 12 poena - mahom u trenucima kada se Real potpuno opustio i igrao sa talentovanim dečacima Lukom Dončićem i Dinom Radončićem. Boriša Simanić je dao deset koševa, uz četiri skoka i dve blokade, a Marko Gudurić devet poena, dva skoka i dve asistencije - onda kada su svi ostali zakazali!

U Realu dvocifreni učinak imala su petorica košarkaša, svih 12 igrača upisalo se u listu strelaca, a više od pet poena ubacilo je osam igrača. Najviše je dao Džejsi Kerol – 19 poena, Ajon je proknjižio 16, Tompkins 12, a Ljulj i Ernangomez po 11 poena.


tagovi

Sofoklis SkorcanitisReal MadridRajan TompsonMarko TejićMarko GudurićGal MekelEvroligaFK Crvena zvezdaBoriša Simanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara