"Radost Zelenih na Ajbroksu"
"Radost Zelenih na Ajbroksu"

Niko kao Seltik! Policajci brutalno izudarani kod kuće (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.12.16. | 15:13

Lider bez milosti u 307. Old Firmu u kojem je slavio kao gost sa 2:1

Radost Zelenih na Ajbroksu

Barem kada je reč o fudbalu u Škotskoj, Zeleni trenutno nemaju konkurenciju. Večiti rival iz Glazgova ima snage da se nosi sa njima samo 30 minuta, a potom ostaju bez benzina i bivaju poraženi. Uostalom, sve je pred ovaj meč ukazivalo na laganu pobedu Seltika koji je potpuno opravdao ulogu favorita u 307. Old Firm derbiju i trijumfom od 2:1 na Ajborksu, stekao nedostižnih 19 bodova razlike na tabeli posle 20 odigranih kola.

Izabrane vesti

Bolje je Rendžers ušao u meč koji je posmatralo oko 50.000 gledalaca, a već u 12. minutu najbolji strelac domaćina Keni Miler razgalio je plavi deo Glazgova. Sjajno je veteran reagovao na pas Tavernijea i matirao Forstera na drugoj stativi za vođstvo Policajaca. Mnogi su poverovali u tim trenucima da je vreme da mrski rival konačno padne, da mu se nekako revanširaju za onih 5:1 od letos, ali kako je vreme odmicalo, sve je došlo na svoje mesto, kada je Seltik u pitanju.

Ali sve se okrenulo posle prvih pola sata. Nepažnju odbrane Rendžersa u 33. minutu majstorski je kaznio Musa Dembele koji je sjajno smestio loptu pod prečku i to pred kopom koji su zauzeli brojniji domaći navijači. Na vreme su se Zeleni vratili u meč koji je u nastavku u potpunosti protekao u njihovom znaku bez obzira što je i Rendžers opasno pretio u nekoliko navrata. 

Seltik je bio bolji u drugom poluvremenu, a tačku na ovaj derbi stavio je Skot Sinkler. Još jedan od vodećih strelaca Zelenih sjajno je reagovao na drugoj stativi na asistenciju Armstronga u 70. minutu i rešio ovaj meč. Kako je bio pred golom ispred najvernijih navijača Seltika, samo im je odšetao u susret da proslave veliki trijumf, čak 19. ove sezone.

Probao je Rendžers da se vrati u finišu u meč, da dođe bar do boda, ali nisu imali ni snage, a ni sreće. Defanzivci Seltika uspešno su odoleli napadima domaćina, mada su imali i puno sreće kada je Veghorn pogodio stativu samo nekoliko minuta posle vođstva koje su stekli. I Seltik je imao šanse da slavi ubedljivije, ali je golman Rendžersa Foderingam u nekoliko navrata sačuvao svoju mrežu i nekakvu čast Policajcima.

Dobar derbi, zanimljiv, sa puno vatre na terenu i van njega, a da bi Old Firm opet bio istinski praznik škotskog fudbala u svakom pogledu potrebno je i da Rendžers malo ojača. Tri vezana poraza od velikog rivala sigurno nisu ono što su čelnici ovog kluba slutili bez obzira što su se tek letos vratili u Premijer ligu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

SeltikOld Firmmeđunarodni fudbalGlazgov Rendžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara