Nikola Bulatović: Treba verovati da će Partizan ili Zvezda opet biti kadri za F4 ili evropsku titulu

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.02.19. | 14:00

Nekadašnji zlatni reprezentativac govorio i o perspektivi srpske košarke, igračima u čijim igrama uživa, ali i klubovima iz nižih rangova takmićenja

Tribine niškog Čaira videle su ovih dana mnoge bivše i sadašnje asove igre pod obručima, a jedan od onih koji je veran instituciji Kupa Radivoja Koraća je i bivši centar Nikola Bulatović.

Izabrane vesti

Nekadašnji zlatni reprezentativac Jugoslavije, te član Partizana, Budućnosti, FMP, nekada ambicioznog Profikolora i još nekoliko klubova redovno je pratio utakmice završnog turnira, a ovih dana ga sve češće možemo videti i na utakmicama Jadranske lige, te ranije Evrokupa. Najavio je povratak u srpsku košarku, a zasad uživa u majstorijama onih koji bi trebalo da predstavljaju budućnost igre pod obručima u Srbiji. 
„Kup je generalno igran na visokom nivou. Nije bilo iznenađenja. Kao posmatrač sam više želeo da vidim kvalitete protivnika Crvene zvezde i Partizana. Imali smo priliku da vidimo zanimljivu ekipu Dinamika, gde ima dosta talentovanih klinaca koji su bez prevelikog respekta igrali protiv Crvene zvezde. Dali su svoj maksimum, a on je umalo doneo iznenađenje“, rekao je Bulatović.

Odmah smo uzvratili – ko mu je posebno zapao za oko od igrača u dosadašnjem turniru?
„Iskreno sam najviše gledao ove naše klince, da vidim šta će oni napraviti. Volim da gledam Radanova i Dobrića još od ranije. Imamo lepu budućnost i potencijal za buduće reprezentativne akcije. Ne treba zanemariti momke iz Borca i Dinamika, pokazali su da imaju veliki talenat u svojim redovima, igrače koji će za godinu ili dve biti kadri da obuku dres Zvezde ili Partizana“.

Pričao je Bulatović malo i o predstojećem finalu.
„Partizan igra jako dobro i dosad je opravdao ulogu favorita. Crvena zvezda je takođe bila dobra, ali je težim putem išla do finala. Svi očekujemo to veliko finale između večitih rivala i da sve prođe u fer i sportskom ambijentu. Grad Niš se pokazao kao veliki domaćin, uživali smo u dobroj košarci“, rekao je osvajač evropskog i svetskog zlata 1997. i 1998. godine, pa istakao:
„Biće izjednačena utakmica i to očekujem, iskreno. Partizan je dolaskom Trinkijerija i pogotovo Renfroa podigao svoju formu. Zvezda je pokazala da lider ABA lige, igra konstantno sa osam-devet igrača. Iskreno se nadam da ćemo uživati u kvalitetnoj utakmici, da ćemo videti susret ’na jednu loptu’, što bi verovatno svi voleli“.

O tome ko je favorit, ipak, nije želeo...
„Ko bude bolji, neka uzme pehar“, samo je kratko odgovorio Bulatović.

Srbija ove sezone nije imala predstavnika u Evroligi, a svoje učešće u Evrokupu Zvezda i Partizan završili su prerano... Zato nas je interesovalo – da li će u srpskoj klupskoj košarci doći bolji dani?
„Naravno da hoće. Verujem iskreno. Partizan mora da se vrati u Evroligu zbog evropske košarke, srpske košarke. Mi bez Zvezde i Partizana ne možemo da budemo ravnopravni konkurenti ostatku Evrope. Igrači Zvezde i Partizana su donekle perjanice, nosioci srpske košarke i kvaliteta kojem sam i ja pripadao. Samo s takvim razmišljanjem možemo da budemo konkurenti, a što da ne, treba razmišljati i o tome da bi jednog dana Zvezda ili Partizan mogli da budu opet kadri da se nađu na završnom turniru Evrolige, a što da ne i na pobedničkom postolju“, zaključio je Bulatović.

 


tagovi

Nikola BulatovićKup Radivoja Koraća 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara