"Marko Nikolić na treningu"
"Marko Nikolić na treningu"

Nikolić: Nećemo rasprodati ekipu, ako se to desi – u problemu smo!

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.06.14. | 18:56

Trener Partizana rekao da su dolasci Alivodića i Oumarua nerealne opcije, po svemu sudeći propali i kraći pregovori sa Tubićem... Danko Lazović odlučuje o ponudi Fejenorda

Marko Nikolić na treninguPre tri sezone Stefan Savić, prošle Ivan Ivanov, Lazar Marković, Marko Šćepović... Navijači Partizana već su navikli da im najbolji igrači odlaze u danima u kojima su pred ekipom najveća očekivanja. U danima pred evropske kvalifikacije. Trener Marko Nikolić, ipak, uverava da se ovog leta tako nešto neće desiti, jer bi u suprotnom i uprava kluba morala da javno odustane od proklamovanih ciljeva, odnosno učešća u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.
"Ne plašim se da ću doživeti sudbinu svojih prethodnika, ne plašim se ničega, a takve opcije posebno jer mislim da ne može da se dogodi. Ako se, ipak, dogodi – onda smo svi u problemu i moramo drugačije da razgovaramo o ambicijama. Ali, siguran sam da se to neće dogoditit", rekao je Nikolić izveštačima sa Partizanovih priprema na Pohorju.

Međutim, u jednom konkretnom slučaju crno-beli se ne pitaju mnogo. Danko Lazović navodno na stolu ima ponudu Fejenorda.
"Tu se mi ništa ne pitamo. To je jedini igrač koji ima takvu opciju u ugovoru. Takav je dogovor bio. Videćemo, ali siguran sam da Danko neće da nas napusti dan ili dva pred važnu utakmicu. Imamo vrlo korektne odnose", odgovara šef struke.

Izabrane vesti

Navijače, naravno, po pravilu više interesuje ko će stići, a do sada su se najviše pominjala imena Envera Alivodića, Abubakara Oumarua i Nemanje Tubića.
"Što se tiče Alivodića i Oumarua - ništa od toga nije predmet našeg interesovanja. To nisu realne opcije. Da ne budem grub prema njima, trenirao sam obojicu, ali to nije realno. U vezi sa sa Tubićem... Razgovarali smo, ali nismo daleko došli. Uostalom zadovoljan sam što smo imena koja nas zanimaju sačuvali kao tajne. To je stvar profesionalnog poslovanja u klubu".

Ekipa na PohorjuNikolić ima još razloga za zadovoljstvo. Naime, i na ovim pripremama crno-belih čuvena omladinska škola Partizana ima svoje predstavnike.
"Vrlo sam zadovoljan mladima. Prijatno sam iznenađen. Mislim tu na Miroslava Bogosavca, Miladina Stevanovića, Ivana Šaponjića, Sašu Lukića... Izuzetno dobro su prihvatili rad sa prvim timom, imaju potencijal, izuzetno su motivisani. Da ne neko ne tumači pogrešno i da počnu priču o tome kako će imati veliku ulogu u narednoj sezoni, ali ako nastave ovako ni to nije nemoguće".

Partizan, inače, u utorak igra test utakmicu sa Šturmom iz Graca, a uslediće i provere sa Petrolulom, možda i Goricom, Dnjeprom... Okršaj sa Malmeom (3:3) ostavio je kod Nikolića nekoliko pozitivnih utisaka, ali... Zna se već gde ne štima.
"Nije nama bila potrebna ta utakmica da bismo videli šta nam nedostaje, sada je to samo postalo možda očiglednije. Tražimo iskustvo i kvalitet na poziciji centralnog beka, a ako se ukaže prilika za druge pozicije to već ima veze samo sa kvalitetom. Ili igrači sa ozbiljnim rejtingom koji prave razliku na terenu, bez obzira na to koliko im je godina, ili najtalentovaniji mladi igrači iz Srbije", decidan je Nikolić.

(FOTO: partizan.rs)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanNemanja TubićMarko NikolićEnver AlivodićDarko LazovićAbubakar Oumaru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara