"Nestor El Maestro"
"Nestor El Maestro"

Nikon Jevtić nekad, danas pričamo o Nestoru El Maestru, može biti budućem prvaku Slovačke!

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.12.17. | 13:27

A on hita ka tituli u Slovačkoj

Nestor El MaestroTrebalo je da se igra u nedelju, ali u Nitri nisu uspeli da se izbore sa zaleđenim terenima, pa je utakmica 18. kola prvenstva Slovačke odložena za danas. I sada je došlo vreme. Spartak iz Trnave juri kraj crne serije od tri utakmice bez pobede, nadajući se da će nastaviti put ka šampionskoj tituli.

Nitra doduše nije baš lak rival s obzirom da je, iako je do promocije u Fortuna ligu stigla samo zato što su Košice bankrotriale, sigurno ušuškana u sredini tabele sa tendencijom napretka. Već pet kola je bez poraza.

Izabrane vesti

Međutim, Spartakovoj ekipi upravo je ubrizgana injekcija samopouzdanja. Nestor El Maestro, brat nekadašnjeg srpskog čuda od deteta Nikona Jevtića, takođe kasnije preimenovanog u Nikona El Maestra, upravo je odbio konkretnu ponudu Šturma iz Graca kako bi ostao na klupi Sptaraka.
"Koncetrisan sam na preostale dve utakmice pre zimske pauze i mogu da kažem da ću sasvim sigurno biti ovde 4. januara kada počnemo pripreme za drugi deo sezone", rekao je Nestor El Maestro.

On je inače bio pomoćni trener u Šalkeu, Hanover, Hamburgu i bečkoj Austriji, ali je tek u Trnavi dobio ovog leta dobio priliku da samostalno vodi neki klub. Izgleda da mu ide sasvim dobro. Sa timom znatno jeftinijim od Slovanovog ili Žilininog (pa i Trenčinovog i onog u vlasništvu Dunajske Strede) suvereno drži prvo mesto na tabeli.

MOZZART KVOTE
(3,60) Nitra (3,05) Trnava (2,10)

A pobedi li i Nitru odmaći će najbližim rivalima na velikih šest bodova prednosti četiri kola pre kraja regularnog toka sezone (potom se liga deli na dve grupe od po šest timova, igra se još 10 mečeva, ali nema deljenja bodova).

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 17:00 4406 SVK 1 Nitra - Trnava ki 2 2,10

I baš zato je El Maestro odbio finansijski unosniju ponudu iz Austrije.
"Ovde imam fantastičnu grupu igrača i odlučio sam da ostanem uz njih. Ovde smo svi jedna porodica i samo moramo da ostanemo budni i zajedno nastavimo ovim putem kojim smo krenuli u januaru", ističe Nestor El Maestro.

Možda Nikon nije uspeo da svoj vanserijski potencijal pretoči u ozbiljnu igračku karijeru (poslednje što smo načuli je da se prešaltao u trenerske vode u mlađim selekcijama, mada nemamo potvrdu), ali možda će zato Nestor uspeti uz svoje poznavanje fudbalske igre.

A za kladioce još jedan vrlo bitan podatak: igra se na neutralnom terenu u Trenčinu. Razlog više da probamo sa dvojkom.

17.00: (3,60) Nitra (3,05) Trnava (2,10)

(FOTO: FCSpartak.tv)


tagovi

bet infoEvropameđunarodni fudbalSlovačkaSpartak Trnavasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara