"Početak letnjih priprema Partizana 2004: Ćirić, Vermezović, Tomić, Babić i Ilić u gornjem redu, a čuče Petrović, Asprogenis i Brnović"
"Početak letnjih priprema Partizana 2004: Ćirić, Vermezović, Tomić, Babić i Ilić u gornjem redu, a čuče Petrović, Asprogenis i Brnović"

Nisu svi isti - samo jedan igrač u Partizanu je iznad svih! Tomić o Tumbi, Vermezu, Neci, Golubu...

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.12.15. | 13:56

Najviše, naravno, o legendarnom Saši Iliću

Početak letnjih priprema Partizana 2004: Ćirić, Vermezović, Tomić, Babić i Ilić u gornjem redu, a čuče Petrović, Asprogenis i BrnovićSa ili bez Saše Ilića Partizan nije isti tim. Tako svi misle, međutim, otkako je 2012. ovu rečenicu prvi put javno izgovorio Vladimir Vermezović svi ostali treneri Partizana ponavljaju je kao mantru, iako neki od njih nisu koristili kapitena crno-belih u dovoljnoj meri ili na odgovarajućoj poziciji.

Zato je zanimljivo saznati da li novi šef struke vidi 38-godišnjeg vezistu u timu i na proleće, kad će odigrati završnih šest meseci svoje blistave karijere, s obzirom da mu na leto ističe ugovor.
Obično treneri vole da kažu kako su im svi igrači isti. Nisu. Saša Ilić je neko ko je u ovom timu Partizana iznad. Ne zato što će dati 100 golova ili pretrčati 200 kilometara, iako sad trči mnogo za svoje godijne, nego zato što je ekstremno važan za ekipu“, objasnio je Tomić na zvaničnoj promociji, uz podsećanje da je 26. oktobra 1997. godine upravo on izašao u Čačku iz igre da bi tada dete sa „jedinicom“ na poleđini dresa kročilo na teren i debitiovalo za Partizan.

Izabrane vesti

Od tada je Saša Ilić odigrao više od 700 utakmica za crno-bele, a posle eliminacije iz Lige Evrope javno je zamerio deci Partizana - Andriji Živkoviću, Darku Brašancu i Stefanu Baboviću - da su 10. decembra protiv Augzburga radili protiv interesa Partizana.
„Sigurno mu je strašno teško pala eliminacija. Odreagovao je atipično za njega, znači da je bio izbačen iz cipela. Možda je sve posledica toga što je institucija Partizana postavljena na nivo neadekvatan ovom klubu. Do toga su doveli postupci, ljudi, ugovori... Zato će moj cilj biti da onaj ko dolazi da igra za Partizan bude svestan njegove veličine“.

Tomić se nalazi na trenerskom početku, na istom mestu gde su se nalazila i dve sportske veličine koje su oblikovale njegovu igračku karijeru. Bez trunke iskustva, potekle upravo sa istog mesta odakle i on, iz mlađih kategorija Partizana. Ljubiša Tumbaković ga je trenirao u prvom, a Vladimir Vermezović u drugom mandatu, koji su se razlikovali i po stilu igre. Kod prvog lepršavo, kod drugog disciplinovano.
Pokušaću da napravim blagi miks  dvojice vrhunskih trenera. Igraćemo napadački, ali to ne znači da ćemo zapostaviti sve faze igre. Naša tendencija je ofanzivna i agresivna, ali moramo da budemo tim spreman i za prekide, defanzivnu tranziciju, odbranu...“.

Nemanja Mihajlović i Nikola NinkovićPrva pojačanja Partizana ove zime su Marko Jovanović i Bojan Šaanov, sa njima stiže i Nemanja Mihajlović, koji će zapravo samo steći uslov da igra za crno-bele, pošto je od letos bio registrovan za Teleoptik. O bivšem krilu Rada Tomić je govorio pohvalno.
Izuzetno pozitivno mišljenje imam o Neci, ali iza njega je višemesečna pauza. Što se tiče fudbalskog kvaliteta i spotske inteligencije ništa nije sporno, igrač je za Partizan. Za njega je najbitnije da, uprkos pauzi, nije iza bilo kog drugog igrača. Ima identičnu startnu poziciju kao ostali. Videćemo kako će se pokazati“.

Ivan Tomić je u prvom obraćanju javnosti po stupanju na dužnost šefa struke obećao da će forsirati mlade snage. Jedan od njih je vezista Marko Golubović.
Ono što sam video u drugom poluvremenu meča protiv Rada je bilo zadovoljavajuće“, kratko, ali dovoljno jasno saopštio je novi trener Partizana.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Vladimir VermezovićSuperligaSrbijaSaša IlićFK PartizanNemanja MihajlovićLjubiša TumbakovićIvan Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara