Nju Ingland ne greši kod kuće, šok u Kanzasu, Sinsinati sa rezervnim kvoterbekom

Vreme čitanja: 5min | ned. 02.12.18. | 10:00

Derbi 13. vikenda NFL šampionata igra se u Bostonu gde stiže odlična Minesota. Lider AFC-a ostao bez velike zvezde Karima Hanta. Kvoterbek Bengalsa Endi Dalton završio sezonu zbog povrede. Čardžersi oslabljeni u Pitsburgu

Pakleni finiš sezone. Bitka za plej-of se zahuktala, malo je ekipa u NFL-u koji nemaju nadu za doigravanje, a tamo ima mesta samo za po šest ekipa iz AFC-a i NFC-a. Pet kola je ostalo do kraja, a možda posle 13. vikenda budu otklonjene neke nedoumice.

Derbi kola igra se u Bostonu na Žilet stadionu gde Nju Inglandu stiže odlična Minesota, koja je proteklog vikenda slavila u divizijskom duelu protiv Grin Beja. Obe ekipe mnogo bolje igraju na svojim terenima. Petriotsi su neporaženi kod kuće u ovom šampionatu, a u preostalih pet kola boriće se za što bolju startnu poziciju pred doigravanje. Legendarni kvoterbek Tom Brejdi i robusni tajt end Rob Gronkovski su roviti, imaju sitne povrede, ali će igrati protiv Vikinga, koji jure Čikago u svojoj diviziji. Oba tima imaju potencijala za Superboul, a kako sezone odmiče igraju sve bolje.

Izabrane vesti

Petriotsi su se opooravili od debakla u Nešvilu protiv Tenesija i pobedili u prošlom kolu divizijskog rivala Njujork Džetse. Ono što je najvažnije za trenera Bila Beličika je da se ekipa kompletira,la da su se u timu vratili startni raning bek Soni Mišel i Rob Gronkovski koji je proteklog vikenda uhvatio prvi tačdaun u sezoni. Risiver Stefon Diks i kornerbek Ksavijer Rouds su povređeni i pod znakom pitanja su u timu Minesote. Kada igra na svom stadionu, Nju Ingland je uvek favoit pa treba očekivati novo slavlje vicešampiona.

Šok u Kanzasu. Sve je teklo kao po loju u redovima Poglavica u ovoj sezoni. Mladi kvoterbek Patrik Mahoms igra fantastično, napad je neverovatan, ekipa je sa skorom 9-2 lider AFC-a, a onda loša vest. Jedan od najboljih igrača, sjajni mladi raning bek Karim Hant je na stubu srama u SAD. Naime, pojavio se snimak iz jednog hotela gde se vidi da as Kanzasa udara jednu devojku. To se dogodilo u februaru, ali je snimak tek sada dospeo u javnost. Naravno, Čifsi su bili pod pritiskom pa su morali da otpuste jednog od najboljih igrača.
"Početkom ove godine, informisani smo o incidentu u kome je učestvovao naš raning bek Karim Hant. U tom trenutku, Liga i policijski organi su započeli istragu. U privatnom razgovoru sa Karimom učestvovalo je nekoliko članova naše uprave. Karim nije govorio istinu u tom razgovoru. Video koji se pojavio to i potvrđuje. Momentalno otpuštamo Karima", navodi se u saopštenju Kanzasa.

Za meč u Ouklendu trener Endi Rid neće moći da računa i na povređenog risivera Semija Votkinsa. Ipak, Mahoms i drugovi i pored velikih potresa u klubu ne bi trebalo da imaju problema protiv otpisanih Rejdersa u "Crnoj rupi".

Nekoliko timova imaju problema sa povredama startnih kvoterbekova. U najtežoj situaciji je Sinsinati koji je prošle nedelje ostao bez Endija Daltona. On je stavljen na listi povređenih igrača što znači da je sezona za njega završena. Menjaće ga malo poznati Džef Driskel. Dobra stvar po Bengalse je da se u tim vratila glavna zvezde, risiver Ej Džej Grin, ali pitanje je šta može domaćin bez startnog kvoterbeka. U Ohajo stiže Denver, koji je pobedama protiv favorita Čardžersa i Pitsburga ostao u trci za plej-of. Oba tima imaju skor 5-6 i jednostavno ovaj susret je biti ili ne biti. Sinsinati ima najgoru odbranu u ligi, primio je čak 347 poena na 11 susreta. Odbrana je jači deo Bronkosa, a predvodi je MVP 50. Superboula Von Miler. Gosti iz Kolorada trebalo bi da iskoriste problem domaćina. Sinsinati je u seriji od tri poraza.

Džeksonvil je u rasulu. Ima sedam uzastopnih poraza. Konačno su u timu iz Floride uvideli da je najveći problem tima katastrofalni kvoterbek Blejk Bortles. On će ostati na klupi, a šansu protiv Indijanapolisa dobiće Kodi Kesler. Koltsi su počeli sezonu sa 1-5, svi su ih otpisali, a onda su se poput Feniksa izdigli iz pepela, dobili poslednjih pet mečeva i sada su kandidati za doigravanje. Oporavljeni Endrju Lak, koji je propustio čitavu prošlu sezonu, opet je onaj stari vođa napada, koji je ne tako davno svoj tim odveo do finala plej-ofa AFC-a gde se isprečio Nju Ingland. Indijanapolis bi morao da slavi i opravda epitet najprijatnijeg iznenađenje sezone.

Jedan od derbija koji je ostavljen za udarni termin "preko bare" je sudar Pitsburga i Los Anđeles Čardžersa na Hajnc fildu. Stilersi su prošle nedelje neočekivano poklekli u Denveru i prekinuli niz od šest pobeda. Tragičar je bio Ben Rotlisberger, koji je bacio dve presečene lopte u ključnim trenucima. Gosti imaju pobedu više, ali su drugi u diviziji, za razliku od domaćina koji je lider na severu AFC-a. Veliki hendikep za Čardžerse je neigranjem njihove prve zvezde, raning beka Melvina Gordona. On je povređen i propustiće susret u Pensilvaniji. U odsustvu sjajnog trkača, sve oči će da budu uprte u kvoterbeka Filipa Riversa, koji će morati često da baca. S njim se nikada ne zna, uostalom kao i sa kolegom sa suprotne strane, popularnim Big Benom. Pitsburg je blagi favorit pred svojim navijačima.

Startni kvoterbek Čikaga Mič Trubiski i dalje vuče povredu ramena, pa su male šanse da će zaigrati u Njujorku protiv Džajantsa. Ipak, to se pokazalo da nije veliki problem. Čes Denijel je na Dan zahvalnosti doneo Bersima pobedu u Detroitu. Odbrana Čikaga je brutalna, a Kalil Mek opravdava 144.000.000 dolara koliko je dobio za potpis početkom sezone.

Baltimor će i treći meč u nizu da startuje sa ruki kvoterbekom Lamarom Džeksonom koji menja povređenog Džoa Flaka. Neće biti lako Rejvensima u Atlanti koja juri poslednji voz za plej-of posle tri vezana poraza. Prvi raning bek Baltimora Aleks Kolins neće igrati na Mercedes domu gde će početkom februara da se igra 53. Superboul.

Grin Bej i Los Anđeles Remsi ne bi trebalo da imaju problema sa očajnom Arizonom,odnosno Detroitom, kao i Tenesi i Sijetl protiv Džetsa i San Franciska. Karolini gori pod nogama. Svi su Kema Njutona i Pantere videli u plej-ofu, ali onda je tim iz Šarlota vezao tri poraza, a sada mora da se vadi protiv divizijskog rivala Tampe na Floridi. Ipak, kvalitet je na strani gostiju. Ekipa koja trenutno ima najbolju seriju pobeda je Hjuston. Teksansi posle tri startna poraza imaju osam uzastopnih trijumfa. Klivlend je procvetao posle odlaska trenera Hjua Džeksona, ali čini se da je zakasnio sa borbom za plej-of. Teško će Braunsi da stanu na put Dešonu Votsonu, Deandreu Hopkinsu i kompaniji.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 19:00 9507 NFL Houston - Cleveland ki 1 1,45
Ned 19:00 9504 NFL Tampa Bay - Carolina ki 2 1,60
Ned 22:25 9511 NFL New England - Minnesota h 1 (-5.5) 1,85
Pon 02:20 9512 NFL Pittsburgh - LA Chargers ki 1 1,60
Ukupna kvota6,87

NFL – 13. VIKEND

Petak
Dalas - Nju Orleans 13:10

Nedelja
19.00: (1,70) Atlanta (13,0) Baltimor (2,40)
19.00: (2,70) Sinsinati (14,0) Denver (1,55)
19.00: (6,50) Detroit (16,0) Los Anđeles Rems (1,15)
19.00: (1,10) Grin Bej (17,0) Arizona (8,25)
19.00: (1,45) Hjuston (14,0) Klivlend (3,10)
19.00: (2,55) Džeksonvil (14,0) Indijanapolis (1,60)
19.00: (1,60) Majami (14,0) Bafalo (2,55)
19.00: (2,90) Njujork Džajants (14,0) Čikago (1,50)
19.00: (2,55) Tampa Bej (14,0) Karolina (1,60)
22.05: (12,5) Ouklend (18,0) Kanzas Siti (1,05)
22.05: (1,20) Tenesi (15,0) Njujork Džets (5,40)
22.25: (1,45) Nju Ingland (14,0) Minesota (3,10)
22.25: (1,20) Sijetl (15,0) San Francisko (5,40)

Ponedeljak
02.20: (1,60) Pitsburg (14,0) Los Anđeles Čardžers (2,55)

Utorak
02.15: (1,40) Filadelfija (14,0) Vašington (3,35)

*** kvote su podložne promenama

AFC

NFC

Foto: Reuters


tagovi

NFLNju Ingland PetriotsRob GronkovskiSinsinati BengalsLos Anđeles ČardžersFilip RiversKanzas Siti Čifs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara