""
""

Njukasl odbio da umre na Enfildu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.04.16. | 17:55

Klopovom Liverpulu danas prednost od 2:0 posle pola sata nije bilo dovoljna za pobedu

Fudbaleri Liverpula i Njukasla otkako je osnovana Premijer liga pre 20 i “kusur“ godina uvek su igrali ultra-interesantne utakmice, pa tako ni ovog popodneva nisu izneverili očekivanja.

Izabrane vesti

Svrake sa severa Engleske iskljucale su bod na Enfildu u meču 35. kola, bilo je 2:2, iako je Liverpul već posle pola sata imao dva gola viška.

Jirgen Klop je do sada napravio mnogo toga sa ovom i ovakvom ekipom Liverpula, ali ipak nije baš toliki čudotvorac. Danas su Crveni ovim rezultatom prekinuli seriju od četiri pobede.

Ovaj remi Njukaslu mogao bi da znači dosta u borbi za opstanak, ali će negde morati Svrake i da pobede. Danas su, inače upisale treći meč zaredom bez poraza u Premijer ligi.

Reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović šansu je dobio u 75. minutu kada je zamenio strelca prvog pogotka za Njukasl, Papisa Sisea. Nije, međutim, nekadašnji napadač Partizana u završnici utakmice uspeo da napravi nešto ozbiljnije.

Još jednom se danas pokazalo da je odbrana definitivno slabiji deo Liverpulovog tima, a Njukasl je hrabrom igrom u drugom poluvremenu došao do boda.

Papis Sise je u 49. minutu iskoristio lošu reakciju golmana domaćih Simona Minjolea, a kada je 17 minuta kasnije Džek Kolbek izjednačio, na Enfildu je mogla da se čuje samo pesma grupe navijača Njukasla koji su toliko toga preturili preko glave ove sezone.

A delovalo je na početku da će sve biti mnogo, mnogo drugačije, jer je već u drugom minutu Danijel Staridž načeo Njukasl. U 30. minutu Adama Lalana je sa ivice kaznenog prostora sjajnim udarcem duplirao prednost i verovatno je većina pristalica Liverpula pomislila da ih čeka goleada u nastavku.

Ali, ipak je Rafa Benitez, ovaj put u ulozi gostujućeg trenera na Enfildu uspeo da napravi klopku za klub sa kojim je 2005. bio prvak Evrope.

U rezultatski potpuno nevažnoj utakmici, Čelsi je kao gost savladao Bornmut sa 4:1, a pogotke za londonske Plavce dali su Pedro, Eden Azar (dva) i Vilijan. Strelac za domaće bio je Tomi Elfik.

PREMIJER LIGA - 35. KOLO:

Subota:
Mančester Siti – Stouk 4:0 (2:0)
/Fernardo 35, Aguero 43pen, Ihenačo 64, 74/

Bornmut – Čelsi 1:4 (1:2)
/Elfik 36 – Pedro 5, Azar 34, 90, Vilijan 71/

Liverpul – Njukasl 2:2 (2:0)
/Staridž 2, Lalana 30 – Sise 49, Kolbek 66/

Aston Vila – Sautempton 2:4 (1:2)
/Vestvud 45, 85 – Long 15, Tadić 39, 71, Mane 90/

Nedelja:
15.05 Sanderlend – Arsenal
17.15 Lester - Svonsi

Ponedeljak:
21.00 Totenhem - VBA

(FOTO: Action Images)


tagovi

Simon MinjoleRafa BenitezPremijer ligaPapis SiseLiverpulJirgen KlopEvropaEngleskaDžek KolbekDanijel StaridžČelsiAleksandar MitrovićAdam Lalana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara