"Nadal"
"Nadal"

Rodžers kup: Nole dočekao Rafu i priliku za osvetu

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.08.13. | 09:26

Đoković će pokušati da se donekle revanšira za poraz Nadalu u polufinalu Rolan Garosa, kada je ispustio pobedu i ostao bez borbe za jedini trofej koji mu nedostaje u karijeri

NadalŠpanac Rafael Nadal biće protivnik najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću u polufina Rodžers kupa u Montrealu pošto je jutros savladao Marinka Matoševića iz Australije sa 6:2, 6:4. Srpski as sada će imati priliku za osvetu, s obzirom da je u polufinalu Rolan Garosa ispustio pobedu protiv Španca i ostao bez jedinog trofeja koji mu nedostaje.  

Đoković je prethodno za samo 53 minuta igre prosto počistio sa terena Francuza Rišara Gaskea, prepustivši mu samo tri gema tokom celog meča - 6:1, 6:2.


Drugi polufinalni meč biće istorijski za domaćina, jer su se prvi put od osnivanja tog turnira među četiri najbolja plasirala dva Kanađanina.

Vasek Pospišil je do polufinala stigao tako što mu je Rus Nikolaj Davidenko predao meč u prvom setu zbog zdravstvenih problema. U trenutku prekida Pospišil je vodio sa 3:0. Pospišil je istog trenutka postao prvi Kanađanin od 1969. godine koji je stigao do polufinala Montreala. Pre 44 godine, do pretposlednjeg stepenika u Montrealu stigao je Majk Belkin i od tada "vreme kao da je stalo" za kanadski tenis.

Nedugo zatim, usledilo je novo oduševljenje na tribinama pošto je Miloš Raonić savladao Letonca Ernestsa Gulbisa sa 7:6 (7-3), 4:6, 6:4.

Skoro pola veka Kanađani su čekali da bude izjednačen rezultat Belkina, a onda su u razmaku od nekoliko sati dobili dvojicu polufinalista i, što je još važnije, sigurnog finalistu.

Izvesno je da su i Raonić i Pospišil ostvarili najveći uspeh u dosadašnjim karijerama, ali, ko god od njih dvojice da uđe u finale tamo će biti autsajder jer će sa suprotne strane mreže stajati Đoković ili Nadal.

Ukupni nagradni fond na turniru u Montrealu iznosi 2,88 miliona dolara.

(FOTO: Action images)

Izabrane vesti


tagovi

atpNovak ĐokovićRafael NadalRodžers kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara