" Ture šutira Van Volfsvinkela i ispod start u susretu sa Arsenalom"
" Ture šutira Van Volfsvinkela i ispod start u susretu sa Arsenalom"

Nova pravila za nedodirljivog Jaju Turea, Murinjo nezadovoljan

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.02.14. | 21:01

Fudbalski savez Engleske i drugi put u sezoni pomilovao zadnjeg veznog Mančester Sitija

 Ture šutira Van Volfsvinkela i ispod start u susretu sa ArsenalomKreg Belami je optužen zbog toga što je u velškom derbiju između Kardifa i Svonsija udario Džonatana De Guzmana. Ali, Jaja Ture je oslobođen odgovornosti za vrlo sličan čin u remiju bez golova Noriča i Mančester Sitija zbog čega Ostrvo ponovo bruji o dvostrukim aršinima i protežiranju Građana.

O čemu se radi? Savez objašnjava… Nemušto.
"Po novom pilot projektu za ovu sezonu Premijer lige, ako sudije nisu videle incident o eventualnom disciplinskom postupku odlučuje tročlana komisija. Da bi Savez reagovao, sva tri člana moraju da se saglase da je u pitanju prekršaj za crveni karton. U ovom konkretnom slučaju, komisija nije bila jedinstvena u oceni da je to nasilan čin", pravdali su se čelni ljudi engleskog fudbala.

Izabrane vesti

Međutim, nisu uspeli da ubede javnost u ispravnost odluke, jer su kamere jasno zabeležile trenutak kada Ture sa leđa udara Rikija Van Volfsvinkela dok je napadač Noriča na zemlji. Bes je donekle opravdan, jer bi jednom od nosioca Sitijeve igre u slučaju postupka pretila kazna od tri meča suspenzije.

Što znači da bi Manuel Pelegrini morao da se bez Turea snađe na prvenstvenim utakmicama sa Sanderlendom i Stoukom, ali i za vikend u okršaju sa Čelsijem u FA kupu.

Žoze Murinjo ni pre zvaničnog izricanja "presude" nije krio nezadovoljstvo.
"Ako ga ne suspenduju, poruka je jasna: Igrači mogu da rade šta god požele sve dok ih sudija ne vidi. Ako Savez brani fudbalsku igru, Ture bi morao da bude suspendovan", rekao je Murinjo još jutros.
"Svaka drugačija odluka bi značila da i ja mogu da radim šta mi padne pa pamet, ako me sudija ne vidi. Nema veze što su kamere tu. Mogu da radim šta hoću", nastavio je Portugalac britkog jezika.

Ovaj put nije usamljen u kritici, jer su i ostali Sitijevi rivali čini se sa pravom ljuti. Jaja Ture je pomilovan već drugi put ove sezone, jer su mu sudije i u pobedi nad Arsenalom progledale kroz prste za start koji je po opštoj oceni trebalo da za posledicu ima i isključenje.


tagovi

Žoze MurinjoPremijer ligaNorič SitiMančester SitiKreg BelamiJaja TureEvropaEngleskaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara