"Novak Đoković"
"Novak Đoković"

Novak odbio Najki i Adidas, a Lakostu rekao DA za 30 miliona $ u prve tri godine

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.05.17. | 15:49

Srbin nije želeo da odabere finansijski jače ugovore jer je hteo da bude glavno lice brenda

Novak ĐokovićDetalji oko tek objavljene saradnje između Novaka Đokovića i kompanije Lakost polako počinju da izlaze na svetlost dana.

Kako tvrde ljudi koji poznaju dobro situaciju, naš as je pre nego što je rekao "da" čuvenoj francuskoj modnoj kompaniji odbio finansijski jače ponude Adidasa i Najkija. Inače, Novak je pre pola decenije već odbio Najki, Adidas, ali i Lakost pre nego što je stavio paraf na saradnju sa japanskim Juniklom.

Izabrane vesti

Ovaj put on navodno nije želeo da se utopi u masu sponzorisanih tenisera i sportista iz prebogatih "ergela" nemačkog i američkog giganta. Adidas, koji će po svemu sudeći nastaviti da pravi Novaku patike, barem za sada, a koji je pre skoro 10 godina prekinuo saradnju sa našim teniserom, te se okrenuo ka Endiju Mariju (i on je kasnije "otkačen"), može da se pohvali da od vrhunskih tenisera sponzoriše Dominka Tima, Angeliku Kerber, Aleksa Zvereva i Žoa Vilfreda Congu.

Mladi 17-godišnji Novak u Adidas opremiAmerički gigaant je sa te strane mnogo bolje odradio posao, pa je dovoljno samo da se navedu imena Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Serene Vilijams, mada ih ima mnogo više.

Đoković je otkrio da je ugovor sa "krokodilom" potpisan na pet godina (koliko je proveo sa Junikloom nakon prekida dvogodišnje rada sa Serđo Takinijem) sa otvorenom mogućnošću nastavka saradnje. Što se tiče visine ugovora, pominje se će za prve tri godine dobiti čak  30 miliona dolara, ali je to veliko pitanje, jer je otkrivanje takvih detalja praktično besmisleno, osim ako sami ne bacite pogled na ugovor. A to je, naravno nemoguće. Ako je ovako, verujemo da će se posle tri godine ugovor revidirati, u zavisnosti od tadašnje situacije, to jest njegovog nivoa u svetu tenisa, ali i spremnosti francuskog modnog giganta da se još malo "otvori".

Đoković će u novoj sportskoj opremi debitovati na Rolan Garosu koji počinje u nedelju 28. maja.

NOVAK-SAN

Gazda Junikloa se na posebno način oprostio od saradnje sa Novakom Đokovićem:

"Dragi Novak-sane, pre svega znaj da ću naše prijateljstvo zauvek čuvati, To se nikada neće promeniti. Bila je čast i avantura raditi sa tobom. Kada smo se upoznali bio si mladić sa ogromnim talentom, a i Juniklo je bio nov u svetu sporta. Bili smo u tvom timu dok si se peo na sam vrh tenisa, što je uspeh koji te je stavio u ravni sa najvećima svih vremena... ", stoji na početku pisma prvog čoveka japanske kompanije, Tadašija Janaija.

(foto: Starsport)


tagovi

SrbijaNovak ĐokovićNajkiadidas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara