Novi izgled Partizanove odbrane

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.03.19. | 16:54

Jedina je dilema ko će biti partner mladom Pavloviću

Ponovo mora da se tumba poslednja linija Partizana. Opet, prinudno. Iz stroja je ovog puta ispao jedini stranac u tom delu tima, što znači da Marka Valijentea neće biti na gostovanju Voždovcu, u nedelju od 17 časova na krovu tržnog centra „Stadion“.

Španac je u porazu od niškog Radničkog dobio četvrti žuti karton i automatski mu sleduje suspenzija, što će biti prvi put još od od duela u Šapcu 26. avgusta da propušta prvenstveni duel crno-belih. Nevolja za stručni štab je u tome što je od pre dve sedmice van konkurencije i Svetozar Marković (povreda ligamenata), pa štoperski tandem koji je izneo veći deo sezone neće biti na raspolaganju Zoranu Mirkoviću u narednoj rundi.

Izabrane vesti

Samim tim otvara se pitanje kako će izgedati četvorka ispred golmana Vladimira Stojkovića. Najlogičnije deluje da se bekovska mesta ne diraju, da oba Miletića pokriju te strane, a da se mladom Strahinji Pavloviću u srcu odbrane priključi iskusni Bojan Ostojić, koji je nedavno protiv novosadskog Proletera odigrao tek drugi takmičarski meč ove sezone. To bi bila najbezbolnija varijanta, jer je Ostojić jedini preostali centralni defanzivac, ali...

Možda Mirković pribegne alternativnom rešenju, pa na štopersko mesto pomeri Nemanju R. Miletića, što bi značilo pojavljivalje još jednog veterana, Miroslava Vulićevića, na poziciji desnog beka, dok bi još jedna, najmanje realna, ali ipak, moguće opcija pozdrazumevala da Nemanja G. Miletić zaigra u paru sa Pavlovićem, a na levom beku se pojavi Slobodan Urošević ili Zlatan Šehović.

Svi oni imaće zadatak da poboljšaju utisak u odnosu na prethono kolo, u kome je tim Zorana Mirkovića matiran praktično iz jednog jedinog šuta ka golu Vladimira Stojkovića.
Desila se jedna greška, iz jedinog šuta je Radnički postigao gol. U prvom poluvremenu smo jurili, oni su pametno stali pozadi, imali smo nekoliko šansi, golman je nekoliko puta skoro vadio loptu iz mreže, ali nismo uspeli da se vratimo. U nekim situacijama smo bili sebični, a kada smo imali prostora da odigramo, nismo odigrali. Izgubili smo bodove kod kuće, ali idemo dalje. Razlika u odnosu na konkurente nije naivna, ali imamo i plej-of. Mislim da Partizan ne zaslužuje ovo mesto, ali trenutno je tako“, smatra Nemanja R. Miletić.

Biće promena i u veznom redu, tim pre što se posle suspenzija zbog kartona vraćaju Goran Zakarić i Saša Zdjelar, a ostaje da se vidi u kom je stanju Danilo Pantić, pošto je odigrao prvih 45 minuta u drugom delu sezone.

FOTO: Star sport


tagovi

FK PartizanStrahinja PavlovićMark ValijenteBojan OstojićNemanja R. MiletićNemanja G. Miletić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara