""
""

Novi klasik u finalu? Hrvatska izbacila Crnu Goru i čeka Srbiju!

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.08.16. | 18:28

Olimpijski šampioni iz Londona lako udavili Ajkule u polufinalu - 12:8

Olimpijski šampioni iz Londona braniće krunu i u Riju. Vaterpolo selekcija Hrvatske porazila je Crnu Goru u polufinalu olimpijskog turnira sa 12:8 (4:3, 3:2, 1:1, 4:2), čime je stekla priliku da se ponovo bori za najsjajnije odličje.

Izabrane vesti

Zaslužena pobeda Hrvata. Dobro su tempirali formu, posle laganog izbacivanja Brazila u četvrtfinalu, bili su svežiji danas, pa su lako stigli do pobede. Odlično su otvorili ovaj meč, posle četiri minuta poveli su sa čak 3:0 i izgledalo je da su već na startu slomili Crnogorce. Ali su se Ajkule vratile u igru, golman Šćepanović počeo je dobro da brani, a u napadu se razigrao Darko Brguljan koji je sa dva gola doveo svoj tim na gol zaostatka posle prve četvrtine - 3:4.

Posle nervozne igre na obe strane, na polovini druge deonice Crna Gora je stigla do izjednačenja preko Ivovića, a nakon nekoliko nervoznih napada na obe strane, po jednog gola i rezultatske klackalice, Hrvatska se pogotcima Sukna i Macana odlepila na 7:5 na poluvremenu. 

U trećoj četvrtini ekipa Ivice Tucaka rutinski je održavala razliku od dva gola. Oba rivala su se više tukli i udarali u bazenu nego što su igrali vaterpolo, pa smo videli samo po jedan gol na obe strane. Takva igra prelila se i u poslednju deonicu u kojoj je Hrvatska čekala da istekne vreme, a prednost od dva gola iz prethodne četvrtine bila joj je dovoljna da uz još nekoliko efektnih golova zabeleži konačan trijumf od čak 12:8, vredan plasmana u finale.

Najefikasniji u redovima pobednika bili su Andro Bušlje sa četiri i Anđelo Šetka sa tri pogodaka, Luka Lončar je postigao dva gola, a po jednom su se u strelce upisali Sukno, Garsija i Macan.

Na drugoj strani Ivović i Darko Brguljan postigli su po tri pogotka, dok su po jednom precizni bili Draško Brguljan i Predrag Jokić.

Hrvatima sada preostaje da sačekaju rivala u borbi za zlatnu medalju, a posle okršaja između Srbije i Italije koji se igra večeras od 21.30 časova, dok će Crnogorci sa poraženim iz ovog duela voditi bitku za bronzanu medalju.

(FOTO: Action Images)


tagovi

vaterpolo reprezentacija Crne GorevaterpoloRio 2016reprezenetacija HrvatskepolufinaleOI Rio 2016.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara