Novi Santijago Bernabeu - kao svemirski brod! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.11.18. | 10:43

Vrednost projekta procenjuje se na 525.000.000 evra

Real Madrid je najveći fudbalski klub na svetu, ali i jedan od retkih giganata koji još nije ušao u proces renoviranja postojećeg ili izgradnje novog stadiona. Činjenica je da je Santijago Bernabeu i za današnje pojmove velelepno zdanje, ali je isto tako jasno da mu je potrebno i novo lice i toga su i te kako svesni čelni ljudi kraljevskog kluba.

I zato je Real, kako piše Marka, spremio plan po kojem će od sledeće godine krenuti u operaciju renoviranja stadiona. Plan je da stadion dobije potpuno novu, futurističku spoljašnjost, a da se iznutra na najbolji način iskoristi postojeći prostor za razne marketinške sadržaje koji bi doneli dodatnu zaradu. Takođe, u planu je i renoviranje klupskog muzeja.

Izabrane vesti

Upravo zbog svih pomenutih razloga, Real je potpisao ugovor sa multinacionalnom kompanijom Ledžends koja je svetski lider u oblasti dizajniranja i izgradnje sportskih objekata. Ova kompanija je do sada radila na nekim od najpoznatijih stadiona na svetu - zanimljivo, jedan od njih je i stadion najvećeg Realovog rivala, Barselone, Nou Kamp, a tu je i Vanda Metropolitano, novi dom fudbalera madridskog Atletika.

U SAD je pomenuta firma radila na stadionim Njujork Jenkija, kao i Dalas Kaubojsa, dok su u Engleskoj uzeli učešće u dizajniranju novog stadiona Totenhema, kao i određenih objekata na stadionu Etihad, Mančester Sitija. Jedna od glavnih prednosti stadiona Santijago Bernabeu je i odlična lokacija koja bi mogla da bude znatno bolje iskorišćena nego što je to danas slučaj.

Cilj Reala je renoviranjem stadiona sadašnji godišnji prihod od 173.000.000 evra uveća za čak 150.000.000 evropskih novčanica. A deo tog novca kasnije će biti namenjen za vraćanje kredita koji će Real da podigne kako bi finansirao projekat renoviranja vredan 525.000.000 evra.

Foto: Printscreen


tagovi

santijago bernabeu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara