"Ralf Rangnik"
"Ralf Rangnik"

Novi selektor Engleske? Nemac!?

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.09.16. | 18:20

Britanski Telegraf najavljuje šokantno ime na klupi Gordog Albiona

Ralf Rangnik

Šefovi Fudbalske asocijacije Engleske spremaju veliko iznenađenje! Posle jedne od najkraćih epizoda sa Semom Alardajsem na klupi, koja je zbog afere trajala samo 67 dana, a on podneo ostavku, na kormilo nacionalnog tima, svetinje, dovešće „ljutog neprijatelja“. Svako ko iole prati fudbal zna da je jedno od najvećih rivalstva na svetu ono između Nemačke i Engleske, a baš tamo, preko mora, čelnici Gordog Albiona našli su, izgleda, čoveka za kojeg smatraju da će biti idealna opcija za novog selektora – Ralfa Rangnika.

Izabrane vesti

Ovo je otkrio danas jedan od najuticajnijih engleskih listova Telegraf, koji piše da je trenutni sportski direktor RB Lajpciga pregovarao na Vembiliju ovog leta sa čelnicima FA, a posle odlaska Roja Hodžsona. Na sastanku sa tehničkim direktorom FA Engleske Denom Ešvortom i izvršnim direktorom Martinom Glenom, Nemac ih je impresionirao, ali mu je trio koji vodi engleski fudbal saopštio u julu da bi radije voleli da na funkciji selektora vide Engleza, pa su zaposlili Alardajsa

Uprkos činjenici da se FA Engleske želi da posluša glas javnosti i ponudi Arsenu Vengeru da sledećeg leta preuzme selekciju Gordog Albiona, kada mu istekne ugovor sa Arsenalom, a da će do tada Garet Sautgejt biti vršilac dužnosti selektora, Ralf Rangnik se izdvojio kao autsajder. 

Ali, njegova prednost u odnosu na ove druge je što je Ešvort njegov veliki fan i što prati njegov rad još od 2012. godine kada je probao da ga dovede u Vest Bromvič Albion. Iskusni 58-godišnji Rangnik spada u vrsne poznavaoce fudbala, tokom karijere je iskusio obe uloge i trenera i sportskog direktora, što u Lajpcigu, što u Salcburgu. Takođe je izuzetno ambiciozan, nije euforičan i u ovoj situaciji haosa u engleskom fudbalu mogao bi da bude pravi izbor za Englesku.

Tokom karijere najveći uspeh Ralfa Rangnika bilo je polufinale Lige šampiona 2011. godine protiv Mančester Junajteda, a pažnju na sebe privukao je učinkom sa RB Lajpcigom koji je od pete lige doveo u Bundesligu, što kao čelnik, što kao trener. Iako nikada nije trenirao neki engleski tim, Telegraf piše da Rangnik tešno govori njihov jezik jer je igrao amaterski fudbal za Sautvik tokom studija na Univerzitetu Saseks u Brajtonu.

U prošlosti, Rangnik je pored VBA imao i ponude Evertona i Sanderlenda, a letos je bio na razgovorima i kao kandidat za selektora Belgije, ali je posao na kraju dobio Roberto Martinez.

Glavna želja čelnika FA Engleske i dalje je Francuz Arsen Venger, ali Arsenal se ponovo bori da ih odvrati od namere da im odvedu menadžera. Tobdžije su letos već dobile bitku kada je Alardajs bio tek uteha za neuspeh pregovra sa Vengerom, a kako piše Telegraf za Profesora je na emiratima spremljen novi dvogodišnji ugovor koji samo čeka potpis legendarnog trenera. 

Šefovi Arsenala takođe sumnjaju da je Venger zainterersovan za selektorsku klupu Engleske, iako je Francuz nekoliko puta u prošlosti govorio kako ne odbacuje mogućnost da postane selektor jednog dana. Videćemo, šta će na kraju odlučiti funkcioneri sa Vemblija, pravo na grešku – nemaju. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaFA ENGLESKEmeđunarodni fudbalRalf Rangnikreprezentacija Engleskereprezentativni fudbalSem Alardajs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara