Novi vetrovi duvaju Nemačkom: Počela deca da igraju fudbal, na stadionu „samo“ 35.000 ljudi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.11.18. | 23:29

U Lajpcigu savladana Rusija – 3:0

Najbolja Nemačka u 2018. Tek na koncu godine. I to protiv rivala koji ne pripada gornjem domu svetskog fudbala. Mada, kakve su blamaže pretrpeli poslednjih meseci, Panceri moraju da budu ohrabrenji izdanjem iz Lajpciga, gde su na krilima mladosti i neke nove energije slavili protiv Rusije - 3:0.

Strelci su bili momci koji bi trebalo da prestavljaju oslonac reprezentacije u narednim godinama, jer su im krštenice saveznici. Seriju je otvorio Leroj Sane (8. minut), nastavio Niklas Zule (25), a završio Serž Gnabri (40). Redom imaju 22, 23 i 23 godine, mogu komotno deceniju narednu da igraju za državni tim, samo ukoliko bude podrške sa vrha i lopti koje je delio još jedan ekstra talenat, najmlađi od svih, Kaj Haverc. Ofanzivni vezni Leverkuzena bio je možda i ponajbolji akter prijateljske utakmice na stadionu Red Bula, nagovestivši da bi selektor Jogi Lev mogao da mu ukaže šansu i na znatno zahtevnijim mečevima, poput onog zakazanog za ponedeljka u Gelzenkirhenu protiv Holandije.

Izabrane vesti

U svakom slučaju, smena generacija u Nemačkoj je neminovnost. O tome svedoči i Levova odluka da na teren od prvog minuta pošalje samo dvojicu osvajača Mundijala iz 2014. godine (Manuela Nojera i Matijasa Gintera). Deluje kao najbolji lek za izlazak iz mraka loših rezultata. Zbog toga „samo“ 35.000 na objektu koji prima više od 44.000, te je golman Nojer priznao odmah posle meča da je krivica za prazna sedišta isključivo na reprezentativcima koji su podbacili baš u Rusiji.
Nismo ove godine igrali tako da bismo rasprodali stadion“.

FOTO: Reuters


tagovi

Kai HavercLeroj SaneSerž GnabriJoakim LevNiklas Zule

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara