"Vahid Halilhodžić"
"Vahid Halilhodžić"

Novinari oterali Halilhodžića: Nikada neću zaboraviti, ni oprostiti

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.07.14. | 16:05

Najveći uspeh u istoriji severnoafričke zemlje na svetskim prvenstvima i ne baš prijatan rastanak sa arhitektom takvog podviga

Vahid HalilhodžićKostarika je sigurno bila najprijatnije iznenađenje Svetskog prvenstva u Brazilu, ali odmah tu negde bio je i Alžir, koji je pod Vahidom Halilhodžićem igrao moderan, taktički doteran fudbal koji je i Nemce u osmini finale odveo u produžetke. Ali prekaljeni trenerski vuk neće nastaviti saradnju sa severnoafričkom zemljom uprkos istorijskom uspehu na Mundijalu.

Dobrim delom i zbog toga veoma lošeg odnosa sa predstavnicima sedme sile, koja se naizgled bez pravog povoda obrušila na selektora.
"Jedino što je ostavilo gorak ukus u ustima je ponašanje određenih – srećom ne svih – novinara koji nisu prestajali sa stigmatizacijom ne samo mog rada već i mene i mog posla. To nikada neću zaboraviti ni oprostiti", naveo je Halilhodžić u oproštajnoj poruci objavljenoj na sajtu Fudbalskog saveza Alžira.

Izabrane vesti

Što se tiče samog rada u Alžiru Halilhodžić nosi samo pozitivne utiske.
"Ponosam sam. Ali posle tri godine života u Alžiru porodične obaveze i privlačnost novih izazova su žestoko uticale na moju odluku da odem".

Mediji, inače, pišu da je ha usluge 61-godišnjeg stratega zainteresovan turski Trabzon. Pozivi iz Alžira da ostane posle više nego dobrog turnira u Brazilu nisu urodili plodom.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vahid Halilhodžićreprezentativni fudbalBrazil2014Alžir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara