""
""

Novosel za MOZZART Sport: Razočaran sam, mali će da stradaju u ratu FIBA i Evrolige

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.12.15. | 17:57

Direktor regionalnog takmičenja prenosi utiske sa sastanka u Minhenu

Pregovori se vode, sastanci održavaju, ali i dalje se ništa konkretno ne dešava na relaciji FIBA - Evroliga - klubovi! Prvi čovek Evropske kuće košarke Patrik Bauman razgovarao je danas sa predstavnicima svih liga o ideji da se napravi alternativno takmičenje za najbolje klubove Evrope, prisutni su bili i predstavnici ABA lige, međutim, pomaka nema, tako da nisu mnogo toga saznali.

Izabrane vesti

Sve što je FIBA uradila do sada je predlog da se formiraju dve radne grupe čiji bi zadatak bio da konkretno osmisle sistem takmičenja. Vremenski rok je 19. januar i do tada bi trebalo nešto konkretnije da se uobliči, pa da se napravi novi sastanak na kome bi se raspravljalo o nekim detaljima - o tome kojim ligama ide koliko mesta, o formatu, rasporedu i sličnim stvarima koje zanimaju potencijalne članove. 

Direktor regionalnog takmičenja Krešimir Novosel za MOZZART Sport prenosi utiske sa sastanka u Minhenu...
"Bio bih srećan da mogu da kažem da su nam ponudili tri mesta, kako je negde objavljeno, ali nije bilo reči o tome, kao ni o ponudi bilo kojoj drugoj ligi. Ono što je dobro je da se za razliku od nekih prethodnih vremena vodi računa o ABA ligi, tako da smo sigurni da će biti mesta za našeg predstavnika i u takmičenju koje bude FIBA predložila, ukoliko se odlučimo za tu varijantu", počeo je priču Novosel.

On ipak kaže da nema mnogo razloga za zadovoljstvo pošto vreme prolazi a i dalje nema informacija o onome što klubove najviše zanima.
"Iskreno, pomalo sam razočaran celom situacijom. Ni kod Fibinog ni kod Evroliginog predloga nije bilo reči o konkretnim finansijskim uslovima, vreme prolazi, ne pomeramo se sa mrtve tačke. FIBA čak ovaj put nije iznela ni tačan broj učesnika potencijalnog takmičenja. Vrtimo se u krug, a nama malim zemljama ostaje samo da čekamo". 

Novosel je izdvojio jedinu konkretnu stvar koju je Bauman izneo. Radi se o ideji da se formira posebna kompanija koja bi stajala iza takmičenja i vlasništvo bi bilo podeljeno ravnopravnu između te forme i FIBA...
"Kao da i jedni i drugi (FIBA i Evroliga) čekaju da se sve lige same opredele. Problem je što mi kao predstavnici liga nemamo šta konkretno da iznesemo klubovima. Ni podatke, ni finansijske uslove. Voleo bih da što pre dođe do dogovora kako bi klubovi znali za šta se bore. Žao mi je što smo uopšte došli u situaciju da moramo da biramo i samo se nadam da neće biti kažnjavanja zbog izbora koji napravimo", zaključio je pomalo razočarano Krešimir Novosel. 

Pratite MOZZART i na Vajberu!


tagovi

SrbijaFK PartizanMirko NovoselJadranska ligaEvroligaFK Crvena zvezdaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara