"Dušan Savić sa kapitenom Nenadom Milijašem"
"Dušan Savić sa kapitenom Nenadom Milijašem"

Obećanje: Petica iz matematike za pobedu Zvezde u večitom derbiju!

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.05.13. | 15:51

Momak koji je do suza nasmejao fudbalsku javnost "navijačkom parolom" na kontrolnom zadatku zove se, kakve li slučajnosti, Dušan Savić

 

Dušan Savić sa kapitenom Nenadom MilijašemJoš jedna lepa zvezdaška priča doživela je danas kulminaciju. Dečak koji je dobio trojku na već čuvenom kontrolnom zadatku iz matematike, a koji se zove, gle čuda, kao legendarni centarfor Crvene zvezde Dušan Savić, bio je gost voljenog kluba.

Izabrane vesti

Imao je čast da iz ruku kapitena Nenada Milijaša dobije dres sa brojem 12, čime se aludira na to da su Delije 12. igrač Zvezde, a zatim da objasni šta ga je navelo na simpatičan potez koji se uoči 144. večitog derbija prepričava kao i sve vreline i mane crveno u crno-belih.

Podsetimo…
"Nastavnice radio sam ovaj kontrolni pod pritiskom zato što će derbi u subotu", pisalo je papiru koji je nastavnici predao Dušan Savić.

Mali Dule Savić se u Ljutice Bogdana pojavio u društvu majke Zorice i starijeg brata Miloša. Naravno, cela porodica učenika sedmog razreda osnovne škole Mihajlo Pupin iz Galenike je inficirana crveno-belom bojom.
"Bila sam iznenađenja kada sam to videla, jer je Dušan vrlo vaspitano i stidljivo dete. Od starijeg sina bih to očekivala, ali od njega ne. On uvek ima tremu na kontrolnim iz matematike. Dobija dvojkei trojke, a sada je bio posebno nervozan. Znam, jer sam videla kako je gledao utakmicu sa OFK Beogradom.  Morala sam da mu dam pola bromazepana", poručila je u razgovoru za MOZZART Sport Zorica Savić.

Dok je slušao majku junak naše price se samo smeškao. Naravno, sutra će biti među Zvezdinim navijačima u Humskoj.
"Obećao sam ukućanima da ću, ako sutra Zvezda pobedi, naredne godine imati peticu iz matematike. Verujem u pobedu i ubeđen sam da će Milijaš da presudi. Nisam ni znao da je moj ‘poduhvat’ dospeo u javnost. Kada nam je nastavnica delila kontrolne zadatke samo se smejala kada je pročitala ime. Koliko sam čuo ona je to i objavila na društvenim mrežama", poručio je Dule Savić , imenjak i prezimenjak legendarnog Zvezdinog centargora.

Prvi je za popularnost najmlađeg člana porodice Savić saznao brat Miloš, koji je prepoznao Dušanov rukopis i odmah obavestio sve ljude koji ih poznaju.
"Rekao mi je na dan kontrolnog šta će da uradi. Nije me iznenadio, jer smo veliki zvezdaši. Jas am u mom kraju napravio grafit –Galenika navija za Zvezdu", pohvalio se Miloš Savić.

(FOTO: crvenazvezdafk.com)


tagovi

144. večiti derbiFK Crvena zvezdaDušan SavićnavijačiSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara