"Gudurić, Jaramaz i Zagorac - srpske uzdanice"
"Gudurić, Jaramaz i Zagorac - srpske uzdanice"

Objavljena lista kandidata za NBA draft: Šestorica Srba, Mega šalje celu petorku!

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.04.16. | 11:30

Ko će na kraju zavredneti najveću pažnju NBA klubova?

Gudurić, Jaramaz i Zagorac - srpske uzdanice

Srbija će na ovogodišnjem NBA draftu najverovatnije imati čak šestoricu predstavnika!

Izabrane vesti

Čelnici NBA lige objavili su zvaničnu listu 117 koledž i 45 inostranih igrača koji su se dosad prijavili za učešće u najvećoj košarkaškoj lutriji na planeti, a na njoj će se naći po dvojica igrača Mega Leksa, po jedan iz Crvene zvezde i Metalca, te dvojica koji se školuju u Severnoj Americi. Ono što je novost, suštinski, jeste da nijedan srpski predstavnik dosad nije odustao.

Cela Megina petorka ide u NBA

Kao što je već poznato Mega Leks će na Draft izaći sa kompletnom petorkom, koju predvode kapiten Rade Zagorac i povređeni plejmejker Ognjen Jaramaz, te francuski tandem Alfa Kaba - Timoti Luvavu i hrvatski talentovani centar Ivica Zubac. Ispred Crvene zvezde izaći će mladi levoruki šuter Marko Gudurić, dok će Metalac predstavljati talentovani Petar Rakićević, koji iza sebe imaju sasvim zadovoljavajuće sezone. 

Marko Gudurić izlazi na NBA draft!

Nikola Jovanović iz Južne Kalifornije

Ono što je možda manje poznato poznavaocima košarkaških prilika u Srbiji jeste to da će na Draft izaći i 22-godišnje krilo Nikola Jovanović sa Univerziteta Južna Kalifornija, kao i Stefan Janković iz Rejnbou Voriorsa sa Havaja, o čijem ste životnom i igračkom putu imali priliku da čitate i na stranicama našeg portala. 

Upoznajte Stefana Jankovića: Srbin koji igra na Havajima, ne želi u reprezentaciju Kanade i ide na Draft

Prema zvaničnim podacima sa sajta NBA lige, igrači koji bi eventualno želeli da svoje ime povuku sa liste kandidata za Draft to mogu učiniti najkasnije do 13. juna, dok je taj rok skraćen za igrače sa koledža i on je do 25. maja.

Ovogodišnji NBA draft biće održan 23. juna, a pravo na prva tri pika imaće Filadelfija, Los Anđeles Lejkersi i Boston, koji su to pravo ostvarili preko ranijeg dogovora sa Bruklinom. 

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Timoti LuvavuStefan JankovićRade ZagoracPetar RakićevićOgnjen JaramazNikola JovanovićNBA ligaMetalac ValjevoMega LeksMarko GudurićJadranska ligaFK Crvena zvezdaAlfa Kaba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara