""
""

Obradović za MOZZART uoči finala Rolan Garosa: Vavrinka ima jednu veliku manu…

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.06.15. | 09:33

Selektor Dejvis kup tima govorio o kvalitetima i manama finalista Rolan Garosa, daljem razvoju karijere prvog reketa sveta i o tome da li Đoković može da pretekne Federera po broju nedelja na vrhu ATP liste

Novak Đoković igra finale Rolan Garosa od 15 sati, a protivnik će mu biti Sten Vavrinka. O kvalitetima i manama finalista razgovarali smo sa selektorom Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdanom Obradovićem koji je “skenirao” oba tenisera. Naravno, najviše reči je bilo o Novaku koga je Obradović trenirao i u mlađim uzrastima.
“Novak je napravio univerzalnu igru u smislu da se može da pobeđuje na svim podlogama. To je ono gde je morao teških pet, šest godina naporno da radi, da razvije takav stil igre. Morao je da prilagodi svoju tehniku tome i pored svega toga da ’pati’ sa rezultatima. On je dugo izdržao da bude treći na svetu, a sada je došlo vreme za pobede“, počeo je Obradović razgovor za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

KVOTA U MOZZART KLADIONICAMA NA POBEDU PRVOG TENISERA SVETA JE 1,12, DOK JE NA VAVRINKU 6,20. POGLEDAJTE OVDE OSTALE MOZZART KVOTE ZA OVAJ MEČ

Trenutno su mnogi teniski stručnjaci saglasni u tome da je Srbin skoro nepobediv, da je možda i najbolji ofanzivno-defanzivni teniser u istoriji.
“Da bi pobedili Novaka morate da igrate 300 odsto, jer on uvek igra 100 posto. Svaki igrač ima abnormalan pritisak i moranje da pruži svoj neviđeno dobar nivo igre da bi ga ugrozio. To smo videli protiv Nadala. Kad god je Rafa dizao nivo igre, Nole bi bio za malo iznad njega. I kad je ceo stadion bio na Rafinoj strani, Novak se snalazi kao riba u vodi. To je osobina velikih šampiona“, naveo je on.

Međutim, Srbin će preko mrežice gledati u čoveka koji igra fantastičan tenis, koji je, dovoljno je reći, savladao Rodžera Federera i Žo - Vilfreda Congu na ovogodišnjem Rolan Garosu.
“Vavrinka je apsolutno opasan teniser. Međutim on ima jednu lošu tendenciju za koju i sam zna. Bez obzira koji je deo turnira u pitanju, na pojedinim mečevima dešava mu se da se potpuno „istopi“ i vi onda gledate i ne prepoznajete coveka. To su glavni problemi koji cekaju Vavrinku. Inače, kada pogledate njegovu igru, i forhend i bekhend su apsolutno izjednačeni udarci, neverovatno kvalitetni. Sjajno servira. Čvrst je, jak je, konstantan“, ocenio je selektor Srbije.

Obradović se osvrnuo na Đokovićeve šanse za titulu na ovogodišnjem Rolan Garosu.
“Još prošle godine Novak je imao sve na stolu, ali desio se onaj poen koga se svi sećamo. Mislim da se takva negativna čuda za Novaka neće dva puta ponoviti. Njega očekuje bar još jedno četiri pet godina vrhuske igre, a da ne može da padne ispod ovog nivoa. Mislim da može da pretekne Federera po broju nedelja na prvom mestu rang liste. Već sada ima ogromne brojke i velike uspehe iza sebe“, zaključio je Obradović.

Ovo će biti 21. duel dva tenisera, a do sada je Đoković bio mnogo uspešniji. Srbin je slavio na čak 17 mečeva, dok je Vavrinka pobedio tri puta, od toga jednom i na šljaci, u Umagu 2006. godine.

Piše: Strahinja Klisarić


tagovi

Švajcarska 1Stanislas VavrinkaSrbijaRolan GarosNovak ĐokovićEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara