"Šansa sa Vudburna"
"Šansa sa Vudburna"

Obruka se Liverpul: Šuteva 25, kornera 17, golova 0

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.01.17. | 16:32

Na Enfildu izdržao četvrtoligaš Plimut, putnik u četvrtu rundu FA kupa biće poznat posle ponovljenog meča

Šansa sa VudburnaOpet taj čudni, nepredvidivi, ove sezone neshvatljivi Liverpul. U poslednjim satima 2016. Crveni su dobili derbi protiv Mančester Sitija i nagovestili da mogu da se trkaju sa Čelsijem za titulu prvaka, ali u 2017. kao da su se vratili starim i ne baš dobrim navikama da prave korake unazad. Ili u mestu. Tako su posle remija sa Sanderlendom, zabeležili još jedan nerešen rezultat, ovoga puta protiv Plimuta u trećoj rundi FA kupa Engleske, pa će putnik u narednu fazu biti poznat tek posle ponovljenog susreta istih rivala, u kome će Jirgen Klop morati da bude daleko ozbiljniji nego danas.

Ovih 0:0 mogu se smatrati i brukom po slavni klub, ponajviše zbog utiska da se nemački stručnjak preračunao u duelu sa četvrtoligašem. Precenio je Klop mogućnosti svojih drugopozivaca, napravio čak deset izmena u odnosu na gostovanje na Stadionu svetlosti pre šest dana, poslao na teren Enfild rouda zvanično najmlađi tim Liverpula u istoriji (prosek startera 21 godina i 296 dana) i to je bilo dovoljno samo za uzdahe sa tribina. Možda i razočaranje. Aplauze nikako, iako su u tradicionalnoj engleskoj sportskoj kulturi i oni odzvanjali čuvenim zdanjem posle šest minuta nadoknade vremena.

Izabrane vesti

Pred 53.077 navijača, domaćin je imao prednost u posedu lopte (75 odsto), šutnuo je čak 25 puta ka golu četvrtoligaša (doduše, samo četiri u okvir), izveo nestvarnih 17 kornera i nije dobio ništa. Hrabra četa sa juga države je postavila odbranu na ivicu kaznenog prostora, opredelila se samo na čuvanje svog gola i na kraju u tome uspela..

Plimut je „parkiraninm autobusom“ izdržao i totalnu ofanzivu Liverpula u završnici meča, kad je Klop shvatio da ne može sa decom (Odžo, Stjuart, Vudburn), ubacio je Fimirna, Lalanu i Staridža, ovaj poslednji je imao dve-tri situacije iz kojih je mogao da spase svoje drugove putovanja na još jednog gostovanje, ali do u šesnaestine finala Liga kupa moraće preko Houm parka.

FA KUP - REZULTATI

Subota:

Mančester junajted - Reding 4:0
Akrington - Luton 2:1
Berou - Rohdejl 0:2
Birmingem - Njukasl 1:1
Blekpul - Barnsli 0:0
Bolton - Kristal Palas 0:0
Brentford - Istlej 5:1
Brajton - MK Dons 2:0
Bristol Siti - Flitvud 0:0
Everton - Lester 1:2
Hadersfild - Port Vejl 4:0
Hal - Svonsi 2:0
Ipsvič - Linkoln Siti 2:2
Milvol - Bornmut 3:0
Norič - Sautempton 2:2
KPR - Blekburn 1:2
Roteram - Oksford junajted 2:3
Stouk - Vulverhempton 0:2
Sanderlend - Barnli 0:0
Saton - Vimbldon 0:0
Votford - Barton 2:0
VBA - Derbi 1:2
Vigan - Notingem 2:0
Vikomb - Stourbridž 2:1
Preston - Arsenal 1:2

Nedelja:

Kardif - Fulam 1:2
Liverpul - Plimut 0:0
16.00 Čelsi - Piterboro
16.00 Midlzbro - Šefild venzdej
17.00 Totenhem - Aston Vila

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaPlimutLiverpulFA kupEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara