""
""

OCENE: Abu najbolji, Žile po navici, ali diskretni heroj je bio u srcu veznog reda

Vreme čitanja: 4min | pet. 27.11.15. | 08:12

Subić najbolji deo odbrane, Babović ispod nivoa, Saša Ilić čovek preokreta

FILIP KLJAJIĆ 7,5 - u početnih 15 minuta imao je nekoliko paničnih ispucavanja, ali je od 20. minuta bio kao nekada Ivica Kralj. Skidao je zicere Souzi, umirio šuteve sa distance Brežančića i Jansena, pohvatao sve centaršuteve i pokazao da može da bude prvi golman Partizana.

Izabrane vesti

MIROSLAV VULIĆEVIĆ 6,5 - dosta loših reakcija u prvom delu, naročito u osnovnim zadacima u odbrani. Loše se postavio pre gola AZ-a, za koji je jedan od krivaca, ali je u poslednih pola sata krenuo napred i odradio dobar posao u napadu.

IVAN BANDALOVSKI 6,5 - sa njim u ekipi Partizan nije izgubio ni 22. meč, ali je utisak da je zbog promene pozicije i prinudne prekomande na mesto štopera Bugarin nije pružio partiju u skladu sa očekivanjima. Ispadao je iz igre, bio slabiji deo štoperskog tandema, ali je isto tako jasno da u začetku napada ima kvalitet kakav, ne primer, nedostaje pojedinim njegovim kolegama.

LAZAR ĆIRKOVIĆ 7 - vrlo dobro se postavljao, igrao mirno, bio upečatljiv u skoku i na trenutke podsetio na izdanja od pre 14 meseci kad je uspešno čuvao Harija Kejna, mada ne bi smele da mu se potkradaju greške kao pre pogotka Souze kad je dozvolio napadaču AZ da se namesti u šutne.

ALEKSANDAR SUBIĆ 7,5 - najbolji deo Partizanove odbrane. Iako je u prvih 20 minuta delovao pogubljeno, u nastavku meča se oslobodio pritiska, jurio napred, kreirao napade i po levoj strani pravio velike probleme odbrani AZ-a.

MARKO JEVTOVIĆ 8 - možda najbolja utakmica letošnjeg novajlije iz Novog Pazara u dresu crno-belih. Dok su svi njegovi saigrači izgledali kao da su zalutali na stadion AFAS, zadnji vezni je uklizavao, sekao akcije rivala, pokušavao da gradi one svog tima i definitivno izrastao u jednog od junaka velikog trijumfa. Oličan u skoku, vrlo dobar u markaciji... Još kad bi svaki put igrao ovako...

DARKO BRAŠANAC 7 - kao da nije odsustvovao sa terena mesec i po dana. Može biti da je odigrao na svežinu, ali je zajedno sa Ninkovićem i Živkovićem vukao kontre i podsetio na partije s početka sezone, ilustrujući koliko je nedostajao Partizanu dok je bio povređen.

STEFAN BABOVIĆ 6,5 - promašio je zicer u finišu prvog dela i pod utiskom tog lošeg šuta nastavak utakmice odigrao daleko ispod svog nivoa, iako je do tad povremenim atraktivnim potezima nagovestio da može bolje.

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ 7,5  - jedan od junaka meča u prvom delu nije nagoveštavao takav epilog, jer je preterao sa drublinzima u nekoliko situacija, ali je opet dokazao da je igrač koga vredi čekati. Kao što je i sam sačekao pas Oumarua. Realizacija je bila rutinska, ali igra u drugom delu model po kome bi trebalo da igra svaki meč za crno-bele. Dok je tu.

NIKOLA NINKOVIĆ 7 - promašio sjajnu šansu u situaciji kada je bio jedan na jedan sa golmanom i kada je bocnuo loptu. Međutim, pravio je velike probleme AZ pre toga i bio jedan od Partizanovih najkreativnijih igrača.

ABUBAKAR OUMARU 8,5 - Jevtović jeste odigrao svoj najbolji meč, ali epitet najboljeg na terenu zaslužio je kamerunski napadač. Po dva osnova: dao je gol i asistirao za veliku pobedu, ali je uprkos nekim nerazumnim potezima pred tuđim kaznenim prostorom u prvom delu odradio veliki posao u odbrani, bar pet puta zaustavljajući napade AZ-a.

TRENER

LJUBINKO DRULOVIĆ 8 - Zabeležio je najvredniju od ne tako mnogo pobeda na klupi Partizana i vratio film na leto 2013. kad je sa kadetima Srbije postao prvak Evrope u Litvaniji, jer je nagovestio da u njemu ima ozbiljnog trenerskog potencijala. Iako za neke osporavan, izbor igrača za jednu od presudnih utakmica ispostavio se kao pogodak u metu. Rizikovao je sa Oumaruom u ulozi centralnog napadača, sveže oporavljenim Brašancem kao startetom, iznenadio Božinovim i Sašom Ilićem na klupi i - pogodio! Sve, jer je Kamerunac bio najbolji igrač na terenu, a dvojica rezervista uneli sigurnost u trenucima kad se jurila pobeda koja je na kraju i stigla

IZMENE

SAŠA ILIĆ (od 75. minuta) 7,5 - prva izmena je bila i ključna. Na teren je ušao u trenutku kad je bilo 1:1, a do kraja uspeo da smiri nervozu, poveže redove, pomeri linije tima napred i ohrabri saigrače da stignu do trijumfa. Kao pravi kapiten.

VALERI BOŽINOV (od 85. minuta) 7 - možda je proveo na terenu samo pet minuta, ali je i to bilo dovoljno da prenese energiju na saigrače, nekoliko puta sačuva loptu, ubrza igru i ne može se reći da nije imao uticaj na rezultat. Naprotiv. Zajedno sa Ilićem pokreno je tim iz mnaltene izgubljene situacije.

PETAR GRBIĆ (od. 92. minuta) - igrao nekoliko sekundi, nedovoljno da bi bio ocenjen.

(FOTO: Partizan.rs)


tagovi

SuperligaStefan BabovićSrbijaFK PartizanNikola NinkovićMiroslav VulićevićMarko JevtovićLjubinko DrulovićLazar ĆirkovićIvan BandalovskiFilip KljajićEvropaDarko BrašanacAndrija ŽivkovićAleksandar SubićAbubakar Oumaru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara