""
""

OCENE: Drulović da objasni kako to misli da Partizan igra fudbal!

Vreme čitanja: 4min | čet. 10.12.15. | 23:30

Brašanac i Ninković tragičari, Fabrisio pogubljen, Babović loš u napadu, golman Živković jedini na nivou, a Andrija je dobio lekciju šta ga čeka kad ode

 

Izabrane vesti

ŽIVKO ŽIVKOVIĆ 6 - Iako je primio tri gola, utisak je da je golman Partizana dugo čuvao crno-bele u igri. U trenucima kad njegovi saigrači nisu znali šta ih je snašlo ukrotio je udarce Trohovskog i Kajubija i tako pokušao da saigračima podigne samopouzdanje. Kod prvog gola nikog nije postavio na prvu stativu, kod drugog ga je Ninković ostavio na milost i nemilost, ali kod trećeg nije imao ni sreće...

IVAN BANDALOVSKI 5,5 - Od najsigurnijeg pojedinca u Partizanovoj ekipi večeras do jednog od tragičara. U poslednjem minutu okliznuo se u trenutku kad je trebalo da skoči, omogućivši Augzburgu da trećim golom poništi sve ono što je, naročito u prvom delu, radio pametno, odgovorno, disciplinovano... Ali, utakmica se igra svih 90 minuta.

LAZAR ĆIRKOVIĆ 6 - Bolji deo štoperskog tandema. Pogotovo u skoku, ali svaki napad Nemaca po zemlji izazivao je paniku i kod nekadašnjeg fudbalera Rada. U prvom delu je delovao dovoljno dobro, u drugom panično.

FABRISIO DORNELAS 5 - Pogubljen. Svaka druga reč u opisu igre Brazilca koji se iznanađujuće vratio u prvi tim bila bi suvišna.

ALEKSANDAR SUBIĆ 5 - Utakmicu je završio ranije zbog povrede. Za 65 minuta imao je dosta propusta u defanzivi, što mu je osnovni posao, dok u napadu nismo videli ništa od letošnjeg novajlije iz banjalučkog Borca.

MARKO JEVTOVIĆ 5 - Nehotice je asistirao Oumaruu za vođstvo i u tom trernutku delovalo je kao da može da se nosi sa pritiskom. No, da je limitiran u pogledu defanzive i da se ne snalazi pod prtiskom videlo se u nastavku utakmice u kojoj je grešio u markaciji i kasnio da izađe u blok fudbalerima Augzburga prilikom njihvih udaraca sa dstance. Jedan od krivaca za prvi gol gostiju.

DARKO BRAŠANAC 5,5 - Imao je zrelu priliku, za koju se - doduše - sam i izborio, da prelomi susret u korist Partizana, ali je promašio. Igrač njegovog iskustva i reputacije mora da reši situaciju "jedan na jedan" iako nije špic. Tim primašajem sam je poništio u većem delu susreta sjajnu igru na sredini terena i veliki broj oduzetih lopti.

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ 5 - Od publike je dobio aplauz, a od sudije Taljaventa lekciju kako bi trebalo da se ponaša kad ode iz Partizana, jer se u Evropi ne praštaju prigovori u situaciji kad imaš žuti karton, iako se čini da je taj prvi dobio neopravdano. U igri nije bio ni izbliza na nivou prethodnih mečeva u Ligi Evrope, promašio je zicer za izjednačenje, ali - ako je za utehu - igrao je vrlo dobru odbranu. Samo, da li je to njegov posao?

STEFAN BABOVIĆ 5,5 - Jedno od najslabijih izdanja kapitena Partizana ove sezone. U defanzivi je korektno obavio posao, ali je u napadu bio očajan. Izostao je njegov pas u prostor ili za Oumarua. Zvao je igrače da mu pomognu, kao da nije imao ko da ga prati.

NIKOLA NINKOVIĆ 5,5 - Najtanja karika Partizana. Preuzimao je odgovornost, ali birao loša rešenja, solirao, nije uposlio Oumarua kad je trebalo da mu omogući zicer. Nije, doduše, imao ni sreće, jer je projektil iz njegove desnice zaustavila prečka, ali nije je ni zaslužio, jer je odbranu igrao katastrofalno, dopuštajući fudbaleri Augzburga da ga pretrči pre drugog gola.

ABUBAKAR OUMARU 5,5 - Gol je proizvod njegove brzine i velike greške odbrane Augzburga, ali u trenutku kad ga je postigao Kamerunac je delovao kao čovek koji je završio utakmicu. U svakoj narednoj akciji delovao je nezainteresovano za dešavanja na terenu, pa smo tako videli kako ne može da primi loptu, kako mu se odbija po deset metara od njega, kako ne želi da proigra saigrače, niti da trči...

TRENER

LJUBINKO DRULOVIĆ 4 - Direktan krivac za eliminaciju. Kriminalna postavka igre, nesvojstvena Partizanu, oličena u odluci da od prvog minuta brani neodbranjivo na kraju mu se obila o glavu. Iskopao je rov na 30 metara od Živkovićevog gola, pustio Augzburg da vodi igru i platio visoku cenu. Nije potrošio treću izmenu, iako je morao čak i da počne meč sa Sašom Ilićem. Ili da menja Ninkovića posle prvog poluvremena. Pao je i na ispitu iz psihologije, danima je ekipa delovala kao da je u strahu, grču, što se najbolje videlo na terenu. Posle ovog debakla morao bi i sam da podnese ostavku, jer Partizanu nije potreban trener koji će da igra isključivo defanzivno protiv osrednje bundesligaške ekipe.

IZMENE

NEMANJA PETROVIĆ (od 65. minuta) 5,5 - bio je prinudno Drulovićevo rešenje na poziciji levog beka, nije grešio, ali ni napravio ništa vredno u napadu.

PETAR GRBIĆ (od 84. minuta) - igrao nedovoljno da bi bio ocenjen.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaFK PartizanLjubinko DrulovićLazar ĆirkovićaugzburgAbubakar Oumaru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara