""
""

OCENE – PARTIZAN: Janković – opet! Ostojić je pojam štopera! Đukić da reši problem sa Leom i Urošem

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.07.17. | 23:05

Još jedna sjajna partija Ostojića, Tavamba nije gol igrač, Kosović ispod nivoa

FILIP KLJAJIĆ – Nije imao priliku da zaradni dnevnicu. Samim ti ni da bude ocenjen.

Izabrane vesti

MIROSLAV VULIĆEVIĆ 6 – Dve greške iz prvog poluvremena i jedna u drugom, kad mu je probleme pravio Vlaisavljević, sugerisale su da nije bio na prepoznatljivom nivou. Imao šansu da na 1:0 duplira vođstvo. Utisak je da je bio dekoncentrisan.

LAZAR ĆIRKOVIĆ 6,5 – Primetna nesigurnost ispoljena je u nekoliko pogrešnih pasova i pokušajima da rukama zaustavi čuvara. U drugom poluvremenu se popravio. Valja imati na umu da mu je ovo tek druga zvanična utakmica od decembra 2015.

BOJAN OSTOJIĆ 7 – Pojam kvalitetnog štopera. Bar za ove naše uslove. Dominantan u vazduhu i siguran na zemlji. Miran u začetku napada iz poslednje linije.

NEMANJA MILETIĆ 6,5 – Sve što je trebalo u defanzivnom smislu odradio je na dovoljno dobar način. Nedostaje mu kreativnosti kad pređe centar.

EVERTON LUIZ 6,5 – Usporen sve dok se na terenu nije pojavio njegov zemljak Leonardo. Čini se da tek hvata ritam. Što je pokazao u završnih pola sata.

NEBOJŠA KOSOVIĆ 5,5 – Izgubio je bar četiri lopte u uvodu meča, što je uticalo na njegovo samopouzdanje. Loš u kreaciji. Malo bolji u markaciji. Popravio se ulaskom Leonarda. Daleko ispod nivoa s kraja minule sezone.

MARKO JANKOVIĆ 7,5 – Najbolji pojedinac utakmice. Kao i prošle godine, na istom mestu, na evropskoj premijeri sa Zaglebjem. Hitrinom je nalazio pukotine u odbrani Podgoričana, vicem oduševljavao publiku, pasovima razigravao saigrače i bez obzira na pogotke Đurđevića i Leonarda zaslužio najviše aplauza na otvorenoj sceni, prilikom izmene.

NEMANJA MIHAJLOVIĆ 6 – Tek na trenutke podsećao na igrača iz proleća 2016. Nedorečen u ofanzivi. Tražio penal koji nije postojao, umesto da nastavi akciju dok je još imalo šanse da se završi golom.

LEANDRE TAVAMBA 5,5 – Promašio četiri zicera. Nije gol igrač, što se i znalo. Potvrdio je da više radi za tim, čak ulazi u šanse, što je pohvalno, ali ako bude nastavio da maši postavlja se pitanje – ko će da da gol kad ne budu oni koji su večeras?

UROŠ ĐURĐEVIĆ 5,5 – Pogotkom iz jedanaesterca je zamaskirao katastrofalnu partiju. Neprimetan u igri. Izviždan sa istoka, jer nije dozvolio Leonardu da izvede slobodan udarac sa „njegove pozicije“ i u nadoknadi, zato što ga nije ispoštovao. Utisak: bio je i sebičan i nervozan.

IZMENE

LEONARDO DA SILVA SOZA (od 46. minuta) 7 – Kad neko zna, onda je svejedno da li igra pet, 45 ili 90 minuta. Ulaskom u igru ubrzao je dotad usporeni Parni valjak. Dao je i gol koji Partizanu omogućava mirniji revanš, ali je igrom pokazao koliko znači ovom timu.

PETAR ĐURIČKOVIĆ (od 81. minuta) – Nedovoljno vremena proveo na terenu da bi bio ocenjen.

SAŠA ILIĆ (od 86. minuta) – Neodvoljno vremena proveo na terenu da bi bio ocenjen.

TRENER MIROSLAV ĐUKIĆ 7 – Umesto najavljivanog atraktivnog, videli smo disciplinovan Partizan, za šta je više zaslužan njegov prethodnik Marko Nikolić. Potpuna kontrola utakmice, praktično bez opasnost po Kljajića, nagoveštava da i Đukić neće, kao u prvom mandatu, da se zaleti svim silama ka golu. Ideja da Leonarda uvede tek u drugom poluvremenu pokazala se kao pogodak u metu. Moraće da poradi na realizaciji i na izbacivanju klice razdora koje klija u odnosima Đurđević - Leonardo.

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

Bojan OstojićEverton LuizFilip KljajićLazar ĆirkovićLeonardo da Silva SouzaMarko JankovićMiroslav VulićevićNebojša KosovićNemanja MihajlovićNemanja MiletićFK PartizanSrbijaSuperligaUroš Đurđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara