""
""

OCENE – PARTIZAN: Rašović je sve upropastio! Šta će mu Gulan i Saša Marković, pored živog Saše Ilića i Đemba Đembe?

Vreme čitanja: 5min | sub. 02.11.13. | 20:26

Milan Obradović jeste tragičar, ali je šef struke crno-belih nerezonskim izborom tima potpisao poraz i pre nego što je derbi počeo

Vladimir Stojković 7 – Poklekao je prvi put u prvenstvenim susretima sa Crvenom zvezdom, ali ne svojom krivicom. Na autogol Obradovića nije mogao da utiče, sve ostalo što je bilo do njega obavio je onako kako nalaže reputacija srpskog reprezentativca – odgovorno i staloženo. Pohvatao je na desetine lopti ubačenih s boka, opominjao štopere, isključio se iz vrelog ambijenta u kome se na njegov račun slilo niz uvreda i bio jedan od boljih u Partizanovom nedorečenom timu.

Izabrane vesti

Milan Obradović 5 – Tragičar! Postigao je autogol i usmerio utakmicu na Zvezdinu vodenicu i prosto je neobjašnjivo kako igrač takvog iskustva i zavodne karijere može da ima ’’žutu minutu’’ u ranoj fazi meča. Pogotovu što je opasnost posle centaršuta već bila otklonjena, a oko njega nikog nije blo. Pod utiskom tog detalja odigrao je nastavak susreta dovoljno dobro, da zaustavi Kasalicu i pomogne štoperima da izađu na kraj sa Daudom, ali mu to niko neće računati. Ostaće zapisano da je u 36. godini upisao debi u derbiju i postao heroj – Crvene zvezde!?

Miloš Ostojić 6,5 – Pokazao je da ume i može, samo mu valja dati šansu. Igrao je jednostavno i mirno, bez panike i subišnih poteza. Nije pametovao, već u delikatnim situacijama izbacivao loptu u aut ili korner, ali imajući u vidu kakve je sve kikseve pravio od početka sezone ovoga puta mora da dobije prelaznu ocenu. A, u budućnosti i više minuta.

Vojislav Stanković 6,5 – Sve dok mu Nejc Pečnik početkom drugog poluvremena nije probacio loptu kroz noge, često opravdano osporavan Partizanov štoper igrao je iznenađujuće dobro. Nije podlegao pritisku debija u derbiju, zaustavio je Daudu, dominirao u skoku pred Stojkovićem i otklanjao opasnost čak i kad bi je sam kreirao. Uglavnom, iznad očekivanja.

Vladimir Volkov 6 – Kako je ušao u derbi, činilo se da ga Kasalica i Vešović nijednom neće pretrčati. Delovao je sigurno u uvodnoj fazi meča, da bi posle primljenog gola psihički padao, ispoljava onervozu, više razgovarao sa sudijama nego što je brinuo o protivniku ili eventualnom prodoru. Nazad bolji nego napred, mada pamti crnogorski reprezentativac daleko bolje mečeve.

Nikola Gulan 5 – Neobjašnjivo se našao u ulozi startera i isto tako neobjašnjivo grešio u talasima. Njegovi pasovi većinom su išli unazad, napravio je previše prekšaje, neke u opasnoj zoni, dopuštajući Milijašu da zapreti. Zaradio i žuti karton i bio najslabija Partizanova karika u prvom poluvremenu. Napred ništa konkretno nije napravio.

Saša Marković 5,5 – Jedino mu se na požrtvovanosti ne može zameriti, za sve ostale, čisto fudbalske detalje, ozbiljna zamerka stoji pored imena nekadašnjeg mladog reprezentativca. Predaja lopti u noge protivniku i nije toliki greh koliko činjnica da je u osnovnom zadatku – kvarenju igre protivnika – učestvovao samo pogledom...

Andrija Živković 5,5 – Možda će jednog dana rešavati ovakve ili značajnije utakmice, me]utim, u 145. derbiju momak koji je tek napunio 17 godina delovao je preplašeno. Odsutno, kao da je više brinuo da mu neko piritehničko sredstvo ne padne na glavu. Izuzev lepog – ne i dovoljno preciznog - šuta u uvodu meča nije pokazao ništa nalik repertoaru iz mečeva sa kragujevačkim Radničkim, Slobodom, Radom i OFK Beogradom. Možda i zbog činjenice što je naspram sebe imao iskusnijeg i fudbalski ’’namazanijeg’’ Nikolu Mijailovića, koji ga je manje-više lako uštopovao.

Nikola Ninković 6 – Prošla je još jedna velika utakmica bez konkretnog doprinosa jednog od najtalentovanijih ovdašnjih vezista. Tek povremeno nagoveštavao je kakav potencijal ima u nogama, u prvom poluvremenu uz Miloša Jojića jedini pokušavao da napravi nešto u ofanzivi Parnog valjka, ali se sve završavalo baš na pokušajima. Jedan valjan prodor i još jedan pas ka Kojiću preskroman su učinak fudbalera od koga se očekivalo da da postigne gol i(li) ga spremi saigračima.

Miloš Jojić 6,5 – Jedini fudbaler Partizana koji radi nešto konkretno. Nije to bilo ništa spektakulano, ali se novi A reprezentativac makar trudio više od drugih i prodorima, guranjem lopte napred, pokušavao da pokrene goste, dok na teren nije kročio Saša Ilić. Imao je priliku da iz slobodnog udarca izraste još jednom u junaka, ali je za nijansu nepreciznijim šutem uticao i na pad ličnog samopouzdanja, što se odrazilo na partiju u drugom poluvremenu.

Nemanja Kojić 5 – Da Partizan ima iole ozbiljnog centarfora, Nemanja Kojić ne bi sedeo ni na klupi za rezerve na koju bi morao da se preseli posle nastavka festivala promašaja ove jeseni. Dve prilike nekadašnjeg napadača Rada delovale su kao poručene, ali kad sa tri metra (doduše, iz ne baš idealne pozicije) pošalje loptu van okira gola, a u drugoj dozvoli Laziću da ga izblokira onda je jasno da nije samo problem do njega, već bi moglo da se postavi pitanje šta to radi struka Partizana, kad je efikasnost na niskom nivou.

IZMENE               

Saša Ilić (od 46. minuta) 6,5 – Kad se kapiten pojavio na terenu Partizan je počeo da liči na tim i čist je luksuz držati igrača ovakvih kvaliteta na klupi čitavo poluvreme. Pokrenuo je crno-bele, ulio samopouzdanje saigračima, koji su shvatili da nije greh napasti večitog rivala. Da je igrao od početka....

Predrag Luka (od 69. minuta) 6 – pokušao da razmrda uspavani crno-beli tim, zapretio Bajkoviću sa distance, ali je šutirao direktno u Zvezdinog golmana. Više reda radi, nego što je to bio osmišljen udarac. Na primer, u ugao.

Petar Grbić (od 86. minuta) – igrao nedovoljno da bi bio ocenjen.

TRENER

Vuk Rašović 5 – Direktan krivac za poraz. I to zbog utiska da nije izveo najbolji, nego alternativni tim. Odluka da meč ovakve važnosti, na osetljivim pozicijama zadnjih veznih, počnu Saša Marković i Nikola Gulan predstavlja fudbalsko samoubistvo, u situaicji kad mu na raspolaganju stoji igrač čija je biografija oplemenjena članstvom u Mančester junajtedu (Erik Đemba Đemba) i klupska legenda Saša Ilić. Taman da nije u formi, kapiten je morao da bude od prvog minuta na terenu i da iskustvom i mirnoćom jednako psihološki i fudbalski pokrene dečake od kojih su neki pokazali da nemaju petlju za gostovanje na Marakani. Osim toga, mrežu Crvene zvezde je ove sezone tresao svako koji je bio iole kuražan, ali Rašović nije imao hrabrosti da počne sa dvojicom napadača, niti da naredi ofanzivu sa jednim, već je čuvao nulu. Kockao se i verovatno potrošio jednu od poslednjih rata kredita stečenog pobedom u prethodnom derbiju.

(FOTO: Star sport)


tagovi

145. derbiMilan ObradovićMiloš JojićMiloš OstojićNemanja KojićNikola GulanNikola NinkovićoceneFK PartizanSaša IlićSaša MarkovićSrbijaSuperligaVladimir StojkovićVladimir VolkovVojislav StankovićVuk Rašović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara