OCENE - PARTIZAN: Rikardo samo tako, Zakarić češće da šutira, a Zdjelar da probudi pitbula

Vreme čitanja: 4min | pet. 24.08.18. | 07:45

A šta Grobari da kažu o partiji levog beka Miletića...

VLADIMIR STOJKOVIĆ 6,5 - Ne postoji konstantniji fudbaler u ovom timu od njega i to je Stojke i večeras pokazao. Ništa nije mogao kada je Tolgaj greškom odbrane ostao sam i sa nekoliko metara ga matirao. Sve ostalo što je išlo u gol Stojković je ukrotio, a sačuvao je i kožu Miletiću kada je ovaj umalo postigao autogol u finišu prvog dela posle prekida.

NEMANJA R. MILETIĆ 6,5 - Za razliku od prethodnog duela s Dancima večeras je ispoljio i određenu nesigurnost, valjda i zbog kvaliteta igrača koji su ga napadali. Desni bek crno-belih mučio se u prvom poluvremenu, malo zbog brzine Erkina i Tolgaja, a malo i zbog sopstvene loše postavke. U nastavku se popravio, pre svega u napadu, ali je utisak da može i mora mnogo bolje.

Izabrane vesti

SVETOZAR MARKOVIĆ 7 - Korektno je odradio posao, iako bi propust u odbrani kod gola kompletne odbrane mogao da košta crno-bele kada se bude podvlačila crta u Istanbulu sledećeg četvrtka. Možda Sveta nije odigrao večeras utakmicu snova, ali je to donekle i razumljivo za dečka od 18 godina koji mora da vodi borbu s visokim i prgavim Larinom. Pokazao je zube, nije ustuknuo i zaslužuje čestitke.

MARK VALIJENTE 6 - Da nije bilo kiksa kod gola i da se Tolgaj kao duh nije pojavio niotkuda da matira Stojkovića, Španac bi dobio sasvim korektne ocene. Zakasnio je da pomogne jadnom Miletiću s Kvarežmom, nije video ni ubacivanje iz drugog plana strelca za goste, a ako izuzmemo taj detalj, možemo da kažemo da je bio dobar. Ipak, s iskustvom koje ima morao je da podvikne posle vodećeg gola i spreči opuštanje koje je bilo kobno.

NEMANJA G. MILETIĆ 5 - Najslabija crno-bela karika večeras. U redu, Rikardo Kvarežma je najfiniji fudbalski majstor, ali ona finta kod gola Bešiktaša, to ne sme da prođe pored ozbiljnog defanzivca. Zašto se povukao, pa okrenuo leđa i dozvolio Portugalcu da kao na tacni posluži Tolgaja, verovatno zna samo on. Još nekoliko kikseva u nastavku utakmice, loši izleti u napad, ništa pozitivno u njegovoj partiji. 

NEBOJŠA KOSOVIĆ 6,5 - Žuti karton u prvom poluvremenu sputao ga je da poput ratnika nastavi da nasrće na vezni red Bešiktaša. Dobro se vezista crno-belih nosio sa Medelom i Ujsalom, vodio veliki rat na sredini, ali se brzo i umorio pa je Mirković morao da ga povuče na klupu. Zbog žutog kartona neće ga biti u revanšu sledećeg četvrtka.

SAŠA ZDJELAR 6 - Još jedno nedefinisano izdanje veziste crno-belih koji još traži pravu formu. Partizan ga čeka, ali je pitanje da li će Zdjelar u skorije vreme moći da pronađe onog starog pitbula s Karaburme i Mundijalita koji je svojevremeno gutao rivale iz jednog zalogaja. Umesto tog Zdjelara večeras smo videli nekog drugog. Borio se, srce nije sporno, ali mogućnosti su daleko ispod renomea s kojim je došao u Humsku. 

MARKO JANKOVIĆ 6,5 - Za pola sata provedenih na terenu, a pre nego što je izašao zbog povrede, ostavio je utisak borbenog momka koji mnogo hoće, iako mu driblinzi i finte nikako nisu išle. Pokušavao je u svom stilu, centaršutevima i probojima s krila, ali se iskusni Adrijano nije dao i nekoliko puta je s lakoćom zaustavio trikove Crnogorca. Povreda, suze, izlazak s terena... Stresno veče za Partizanovog Meska

DANILO PANTIĆ 7 - Bledo lutanje od pozicije do pozicije u prvom poluvremenu koštalo ga je boljeg u;inka. Toliko da je i publika u jednom trenutku bila besna zbog preteranog ćuškanja i pipkanja lopte. Ali, u nastavku se dosta popravio, ustalio po levoj strani i prodorima nekoliko puta namučio Gonula, Ujsala i Pepea. Izostao je napadački performans, gotovo da nije šutirao na gol rivala, pa bi morao da bude malo odvažniji već u revanšu za sedam dana.

GORAN ZAKARIĆ 7,5 - Polako, ali sigurno postaje ljubimac crno-bele publike. Mekan centaršut kao poručen je za saigrače na skoku i prava je šteta što recimo Miletić početkom drugog dela nije poput Gomeša, sproveo loptu u mrežu. Ima dobru levicu Partizanov Bosanac, nekoliko puta je pokušao sa distance večeras, zamalo bio neprecizan, ali ako nastavi ovako, brzo ćemo videti njegov novi gol. Možda sledećeg četvrtka u Istanbulu. 

RIKARDO GOMEŠ 8 - Najbolji pojedinac Partizana večeras. Majstorski je ispratio akciju i centaršut Zakarića u 15. minutu kada se na drugoj stativi samo poklonio u maniru najboljih svetskih golgetera. Imao je i onaj sjajan solo pokušaj u finišu prvog poluvremena i lukav šut koji je Tolga čudesno zaustavio. Dueli, skok, sve je večeras Partizanova „crna perla“ odradila besprekorno, zbog čega zaslužuje visoku ocenu.

IZMENE

OD 34. ĐORĐE IVANOVIĆ 6 - Nije se iskazao tamo gde je trebalo, u napadu posle povrede Jankovića. Bio je borben, nekoliko puta je bezobrazno izazvao Medela na crtu i pokazao mu zube, ali je napadački nekako ostao nedorečen.

OD 66. ALEKSANDAR ŠĆEKIĆ - Prekratko na terenu da bi bio ocenjen.

OD 74. NEMANJA NIKOLIĆ - Prekratko na terenu da bi bio ocenjen.

TRENER ZORAN MIRKOVIĆ 7,5 – Dobro je proučio Bešiktaš i njihove nedavne utakmice s LASK-om. Napadao je isto kao i Austrijanci, po bokovima, koji često ostaju ogoljeni zbog izleta bekova u napad i šteta je što Partizan nije imao malo više svežine u završnici, posebno od izlaska Gomeša. Utisak je da je trener Partizana možda malo i precenio turski tim koji je pun zvezda i majstora, ali ko zna zašto je to dobro. Takođe, morao je da upozori igrače na opuštanje posle vođstva koje su platili jeftino primljenim golom. Ono što treba da hrabri Mirkovića je podatak da Partizan nije fizički pao u poslednjih pola sata, što je prethodnih nedelja bila velika boljka i njegov tim sigurno ima prostora da uz određene korekcije bude još bolji u revanšu. Bata će, valjda znati to da sredi. 

(FOTO: Star sport)


tagovi

oceneGoran ZakarićNemanja G. MiletićNemanja R. MiletićMark ValijenteSvetozar MarkovićNebojša KosovićMarko JankovićSaša ZdjelarRikardo GomešDanilo PantićVladimir Stojković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara