""
""

OCENE - ZVEZDA: Le Talek sve vidi i sve stiže! Vreme je da na Marakani razmisle o novim ugovorima Vijeiri i Ibanjezu

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.02.16. | 08:05

Slaba partija Petkovića, Luković stavio Božinova u džep, pa pokvario utisak. Odlični Kahriman ulio sigurnost saigračima

DAMIR KAHRIMAN 7 - Sve što njegov deo posla iskusni čuvar mreže je odradio. Jedino je možda mogao da iskoriguje postavku saigrača kod gola Gogue. Skinuo je zicere Stevanovića i što je još bitnije bio pravovremen u istrčavanjima i spreman kod udarca Kosovića u sudijskoj nadoknadi. Bacao se u noge igračima Partizana, čime je dokazao zašto uliva sigurnost.

Izabrane vesti

MARKO PETKOVIĆ 5,5 - Hodao je po tankoj liniji opasnosti, vrlo lako je mogao da bude tragičar derbija. Posle povrede koje su ga izbacile iz ritma na kosti mu se "nakalemio” Nemanja Mihajlović. Reprezentativac Srbije je imao silnih problema, bio akter sporne situacije... Posle toga izgubio je i na samopouzdanju, pa nije predstavljao podršku krilnim igračima Kataiju i Srniću.

SAVO PAVIĆEVIĆ 6 - Imao je sjajnih momenata, ali i trenutke kada je gubio hladnokrvnost. Kako bilo Zvezda je dobila ono što je očekivala od 35-godišnjeg štopera. Morao je možda da pruži veću podršku Marku Petkoviću u prvom poluvremenu kada je Ivan Tomić usmerio napade crno-belih po desnoj strani.

ALEKSANDAR LUKOVIĆ 5,5 - Čovek tako bogatog iskustva koji je svojevremenuo bio jak adut reprezentacije Srbije nije smeo sebi da dozvoli jeftine faulove. Time je pokvario više nego korektnu partiju u prvom poluvremenu kada je stavio u džep Valerija Božinova.

LUIS IBANJEZ 7 - Često se vode polemike oko primanja stranih igrača u srpskom fudbalu. Kod Luisa Ibanjeza dileme nema - zaslužuje svaki cent zagarantovan ugovorom. Znao je on i za bolje partije, ali je ponovo zablistao u kritičnom momentu. Praktično je skinuo crveno-bele sa aparata gromovitom levicom. Igrač ovakvog karaktera bio bi blago za svakog trenera i u bogatijim sredinama

DAMJAN LE TALEK 8 - On sve vidi i sve stiže. Na stadionu Partizana demonstrirao je retko viđenu fudbalsku inteligenciju za igrača na poziciji zadnjeg veznog. Uvek na lopti da napravi gužvu u sredini. Prilično miran. Deluje da će biti Zvezdino suvo zlato u narednim evropskim utakmicama kada se Zvezda bude odlučila za čekalicu. Igrao na perfektan način i na poziciji štopera posle isključenja.

MIČEL DONALD 6,5 - Slabiji deo srca Zvezdinog manvera, ali ne toliko slab. Počeo je vrlo traljvao, reklo bi se čak i nemotivisano. Delovao slabašno u direktnim duelima. Kako je vreme odmicalo dobio na stabilnosti. Njegove duge noge olakšavale su posao Le Taleku. Nije imao direktne  pasove unared.

MARKO GRUJIĆ 6,5 - Nije ovo bio njegov dan. Trener crno-belih Ivan Tomić koji ga odlično poznaje iz omladinske selekcije Srbije targetirao ga je kao najveću opasnost po gol crno-belih. Vezisti crno-belih su kidisali kao “besni psi” na njega, a Grujić je u takvoj situaciji morao brže da se oslobađa lopte. A kada je u svom stilu odigravao iz prve lako je prenosio težite igre na Partizanovu polovinu. Sudelovao je kod vodećeg gola Zvezde, promašio solidnu šansu.

ALEKSANDAR KATAI 6 - Nije nikakva novost da momak iz Srbobrana deluje povremeno lenjo na terenu. Stručni štab crveno-belih verovao je da će doći trenutak njegove inpiracije kada se Katai zamenjuje kožu letargičnog momka i postaje otrov za rivala. Toga nije ovoga puta bilo. Nije valorizovao ni nekoliko situacija jedan na jedan koji su njegov trajd mark. Prodisao kada je zamenio stranu sa Srnićem.

SLAVOLJUB SRNIĆ 6,5 - Bilo bi to taktičko perfektno izdanje da je pogodio zicer. Mnogo se trošio u defanzivi, pošto je u drugom poluvremenu čuvao leđa Marku Petkoviću. Krenuo je utakmicu iz “minusa”, kao i veći deo postave Crvene zvezde, ali mu je rotacijom sa Kataijem stručni štab pomogao da raširi krila. Poslužio Vijeiru kod gola kao na tacni.

UGO VIJEIRA 7 - Mnogo toga rečeno za Ibanjeza važi za za Uga Vijeru. Da u drugom poluvremenu nije težio samoiscitianju u pojedinim trenucima bila bi to perfektna partija Portugalca. Majstorski se prišunjao Gogui kod drugog gola, kao lopov noću. Delije će mu skinuti kapu, jer rešava drugi uzastopni derbi. Profesionalac sposoban da reši velike utakmice.

SRĐAN PLAVŠIĆ (od 75.) - Malo vremena za konkretan učinak. Očekivalo se da Zvezdin Atomski Mrav ranije dobije šansu. Iskreirao kontru u zaostavom vremenu.

MIHAJLO RISTIĆ (od 90.) - Malo vremena za konkretan učinak.

NENAD GAVRIĆ (od 90.) - Malo vremena za konkretan učinak

(FOTO: Star sport)


tagovi

Ugo VieiraSuperligaSrbijaSlavoljub SrnićSavo PavićevićoceneMičel DonaldMarko PetkovićMarko GrujićLuis IbanjezDamir KahrimanDamijan Le TalekFK Crvena zvezdaAleksandar LukovićAleksandar Katai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara