"Darko Lazović nije bio na prepoznatljivom nivou"
"Darko Lazović nije bio na prepoznatljivom nivou"

OCENE – ZVEZDA: Rajković odličan uprkos kiksu, stelt partije Gavrića i Lazovića, Jović tragičar utakmice

Vreme čitanja: 4min | ned. 19.10.14. | 00:13

Miloš Bosančić najbolji u crveno-belom timu, Lalatović zajedno sa ekipom jurio u poraz

Darko Lazović nije bio na prepoznatljivom nivou

Predrag Rajković 7, 5 – da nije bilo gola Drinčića bio bi to perfektan učinak. Savršenim golmanskim kvalitetetima držao Crvenu zvezdu na konopcima kada se činilo da je nokaut neizbežan. Odlično anticipirao duge lopte, bio pravovremen u istrčavanjima, mačijim refleksima zaustavio pokušaj Škuletića. Za prvi derbi više nego dovoljno. Bez obzira na kiks kod gola.

Izabrane vesti

Nejc Pečnik 6 – kardinalno pogrešio kada je čekao da lopta izađe u aut ostavivši brisan prostor Škuletiću. U prvom poluvremenu korektno obavio posao na poziciji desnog beka. Bio dovoljno odvažan da ima i dva ofanzivna izleta. Kasnije se utopio u jednoličnu igru crveno–belih.

Savo Pavićević 6 – dva puta ispustitio Škuletića. Plenio je povremeno samopouzdanjem, a povremeno patio u vazdušnim duelima sa snažnim napadačima Partizana. Prošli derbi odigrao na znatno višem nivou.

Darko Lazić 6,5 – čistim startovima presekao dve opasne kontre Partizana. Bio je jako odvažan i hladnokrvan... Znao je da iznese fizički dominantne Škuletića i Lazovića na leđima. Napravio prekršaj za slobodan udarac koji je Drinčić pretvorio u gol, čime je pokvario kompletan utisak. Ipak, jedan od retkih dobitaka aktulenog šampiona posle večerašnje predstave

Nikola Mijailović 6,5 – trener Partizana Marko Nikolić spremio mu je mišolovku, pošto je forisrao napade po levoj strani, oslonivši se na brzinu Vulićevića i snalažljvost Grbića, ali se Zvezdin kapiten nije upecao. Prvi duel sa Grbićem izgubio tek u 41.minutu.. Fizički istrošen rvao se i sa Živkovićem. Bez snage za igru u drugom pravcu.

Aleksandar Kovačević 6 – standardni učinak: mnogo pretrčanih kilometara, mnogo osvojenih ničijih lopti...  Ni manje, ni više od toga. Igrao sa mnogo dodira, ponekad se odlučivao za komplikovanija rešenja. Još jedan iz Zvezdinog tima koji je u kritičnim momentima morao da preuzme veću odgovornost.

Darko Lazović 5,5 – opet "daun" faza najboljeg igrača Crvene zvezde kada je to bilo najpotrebnije. Meč počeo brzopletim potezima, a nastavio ga izgubljenim duelima. Tanka, jako tanka partija momka koji je po mnogima prevazišao standarde Jelen Superlige. Istini za volju centrirao je Joviću za zicer, ali bio je totalno izlovan. Što je još poraznije utisak je da nije imao dovoljno energije u sebi, što je za derbi mečeve nedopustivo.Jović, Rakić i Avramovski

Mihajlo Ristić 6 – imao uticaj u periodu meča kada je Crvena zvezda imala prevlast u manevru. Počeo meč vrlo bojažljivo, što je možda i razumljivo za debitanta od 19 godina. Zvezda je imala solidan period igre baš u periodu kada se Ristić "pojavljivao" i adekvatno pomagao Bosančiću. Iamo je ča i dovoljno prostora da demonstrira šut levom nogom o kome se mnogo priča.

Miloš Bosančić  do 80’ 7 – ubedljivo najbolji u gostujućim redovima ne računajući golmana Rajkovića. Visokim presingom limitirao učinak Nikole Drinčića u organizaciji Partizanove igre. Povremeno nije igrao fudbal, nego se igrao fudbala. Flertovao sa navijačima, imao toliko samopouzdanja da proda tunel Iliću u prvom poluvremenu. Čuvao loptu kao u sefu, inicirao dve akcije kod najboljih prilika Crvene zvezde. Međutim, pao je u nastavku.

Nenad Gavrić  5 – "stelt" partija krilnog igrača Crvene zvezde. Praktično nije imao nikakav učinak, sem što je pomagao Mijailoviću u defanzivi. A imao je nekoliko prilika da demonstrira brzinu u situacijama jedan na jedan.

Luka Jović do 62’ 5 – možda će sinoćna partija pomoći supertalentovanom tinejdžeru da igrački očvrsne, pošto će se narednih dana verovatno osećati kao da su ga prokleli Gali i nebo mu se srušilo na glavu. Mogao je da ponovi ostvarenja Vladimira Petrovića sa početka sedmdesetih i duela sa Real Madridom, kao i Dejana Stankovića u noći kada je torpedovao Kajzerslautern. Zverzdin napadač je imao dve idelane prilike da matira večitog rivala, ali reagovao je više nego slabo. Može samo zbog godina da mu se malo progleda kroz prste. Međutim, definitivno tragičar derbija... Zvezdi je mogao da donese spokoj, a sebi slavu u tinejdžerskim danima...

Đorđe Rakić od  62’ 6 – malo vremena za konretan utisak. Stigao samo do jedne lopte. I kada je Zvezda napadala sa Rakićem u timu činilo je da na "oruk" sistem, što nije greška napadača.

Danijel Avramovski od 80’ – malo vremena na terenu.

Aleksandar Katai od 82’ – malo vremena na terenu.Kada je trebalo - klupa nije reagovala kako je trebalo

Trener Nenad Lalatović 5,5’ – davno ispričanu priču o generalima posle bitke mladi stručnjak će moći da iskoristi kao alibi, pozivajući se na zicere Luke Jovića. Tačno je da je Lalatović isekao u prvom poluvremenu igru Partizana, ali je čudno da je što je u meču svih mečeva odustao od svog trenerskog načela. Samo na trenutke Zvezda se odlučivala za prepoznatljiv visok presing, a ostatak meča provela je u zonskom rovu.

Morao je da sa klupe pojača pritisak na defanzivnu liniju crno – belih, da oseti ono što su svi osetili na stadionu u Humskoj – krv na  kopačkama Partizanovih štopera. Kasnije kada je Zvezda jednoličnom igrom jurila pravo u poraz Lalatović kao prvi po komandnoj odgovornosti nije bio kočničar. Dozvolio je da mu igra tima pukne po šavovima, i da se samo oslanja na golmana Rajkovića kome je poslednja linija odavno bila u krilu. Pao na ispitu, dobio je samo mali plus što je smogao hrabrosti da u vatru derbija ubaci Jovića i Ristića

(FOTO: Star Sport)


tagovi

147. večiti derbiAleksandar KovačevićFK Crvena zvezdaDarko LazićDarko LazovićĐorđe RakićLuka JovićMihailo RistićMiloš BosančićNejc PečnikNenad GavrićNenad LalatovićNikola MijailovićPredrag RajkovićSavo PavićevićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara