"Aitor Karanka"
"Aitor Karanka"

Od borbe za opstanak u Čempionšipu, preko promocije do svađe sa Dauningom i Bamfordom - otkaz Karanki

Vreme čitanja: 1min | čet. 16.03.17. | 12:42

Midlsbro bez trenera

Aitor KarankaMidlsbro korača po ivici ambisa. Bez kormilara! Aitor Karanka dobio je otkaz na Riversajdu, iako je zvanično obrazloženje da su se “obe strane rastale za dobrobit kluba”.

Midlsbrou zaista treba nekakva promena. Poslednju pobedu klub je ostvario još sredinom decembra. U narednih 10 utakmica osvojio je samo četiri boda. Poraz od Stouka od pre dve nedelje ostavio je kub na pretposlednjem mestu na tabeli. Boro nije postigao gol na četiri od poslednjih pet mečeva. Za celu sezonu samo 19 puta je zatresao protivničku mrežu.

Izabrane vesti

Baš posle utakmice sa Stoukom na površinu su isplivale i glasine o svađama u svlačionici. Karanka je iz prvog tima tiho odstranio Stjuarta Dauninga i Patrika Bamforda. Obrazložio je odluku rečenicom da mu je potrebno “18 ratnika”. Navodno je kasnije u razgovoru u četiri oka Dauningu poručio da na terenu želi igrače kojima može da veruje. Iskusni Dauning silno se uvredio.

Karanka je Midlsbro preuzeo novembra 2013. godine kada je klub bio pet bodova iznad zone ispadanja u Čempionšipu. Obavljao je odličan posao, ali je ove sezone nestala hemija.

U takvim situacijama zna se - trener prvi strada. Ekipu će u narednom periodu voditi dosadašnji pomoćnik Stiv Egnju.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Aitor KarankaEngleskaEvropaPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara