Odbrana Partizana garantuje: Nećemo primiti gol u Danskoj

Vreme čitanja: 5min | sre. 08.08.18. | 16:18

O protiv-vazdušnoj odbrani, samo dva primljena gola na sedam utakmica, ofanzivnom prekidu...

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Danska)

Napad (još) ne funkcioniše - odbrani nema bogzna šta da se zameri. Ruku na srce, bilo je propusta i poslednje linije Partizanovog tima, najbolje se to videlo prošle sedmice u Viljnusu, ali golovi posle udaraca glavom (pre Trakaija tako je pogodio i Igor Zlatanović iz Radnika) jedini su koje su crno-beli primili od početka sezone. Samo dva.

Izabrane vesti

Plan je jasan: ako tim iz Humske 1 pribegne protiv-vazdušnoj odbrani u Danskoj mogao bi da završi veliki posao i već u četvrtak veče (19.45, TV Sportklub 1) primakne se plej-ofu za plasman u grupnu fazu Ligu Evrope. Pogotovo što i Zoran Mirković, kao nekad vrsni štoper, zna koliko je važno odbraniti se u utakmici nalik predstojećoj sa Nordsijelandom.
"Čeka nas snažna ekipa, moramo da budemo mirni, jer je je ovo praktično polufinale na putu do Lige Evrope. Ništa neće biti rešeno u Danskoj, trajaće dvomeč 180 minuta. Potrebno je da nam koncetracija bude na maksimalnom nivou, jer će nas Nordsijeland verovatno pritisnuti od prvog minuta, zbog čega moramo da budemo što je bolji moguće", predstavio je deo plana Mark Valijente, španski štoper u ekipi Partizana.

Decenijski postulat "daj gol u gostima i mirno čekaj revanš" mogao se pročitati na usnama doskorašnjeg člana Eupena, uverenog da poslednja linija beogradskog sastava može da se nosi sa timom koji je u prethodnoj rundi duplim minimalcima izbacio švedski AIK, te može biti da nije napadački potentan.
"Ako damo gol na strani, važiće duplo. Za nas bi bilo sjajno da dobijemo meč bilo kojim rezultatom. Najpovoljnije, da ne primimo gol. To je uvek važno u evropskim okršajima, a može da nas raduje činjenica da smo na sedam mečeva ovog leta primili samo dva gola", jedno oko baca i na statističke podatke nekadašnji Barselonin đak.

Pojedinci će primetiti da realna snaga Partizanove odbrane nije mogla da dođe do izražaja ako se zna da je u uvodnih sedam utakmica imala naspram sebe izrazito defanzivne timove, koje nije preterano zanimalo da se zalete ka Vladimiru Stojkoviću i Filipu Kljajiću, ali je za tim dobro sve dok čuva "nulu", pa teret odgovornosti prebacuje na ofanzivniji deo ekipe.
"Bilo bi lepo da dobijemo, nebitno kojim rezultatom, samo bez primljenog gola. Čini mi se da bi i 1:0 predstavljalo odličan rezultat. Nordsijeland je mlad tim, školovan, podseća me na Jang Bojs, jer u ofanzivnom delu ima brze igrače. Daćemo sve od sebe da ih zaustavimo", obećava Nemanja R. Miletić.

Njegov pogodak u nadokandi prvog poluvremena prethodnog gostovanja pokazatelj je da se Parni valjak izveštio u ofanzivnom prekidu, već pet golova ove sezone postigao je dok igra mirije.
"Lane to nije bio slučaj, ali ove sezone bismo mogli da računamo na više pogodaka iz prekida. Mada, više bih vole da golove postižemo iz igre, posle izgrađenih akcija, da nas krene realizacija. Statistika UEFA pokazuje da smo dosad imali više od 60 šuteva na gol rivala, a dali samo četiri gola iz igre. Važnije nam je da proradimo u završnici, nego da se oslanjamo na prekide", smatra Miletić, koji se nada da će Partizan već u prvoj utakmici sa Zoranom Mirkovićem na klupi "napraviti pozitivan rezultat i mirno dočekati revanš".

Da je popularni Batica doneo novu energiju u i oko kluba može se zaključiti na nivou Miletićevog imenjaka i prezimenjaka na poziciji levog beka.
"Sve je na višem nivou. Dosta bolje delujemo na treninzima, nadam se da ćemo pozitivan impuls preneti na utakmicu. Očekujem da sa novim šefom konačno krenemo i ostvarimo povoljan rezultat. Ne mogu da kažem da li bih bio zadovoljan nerešenim ishodom, ali ako damo gol, a završi se remijem, to će za nas biti dobro", smatra bivši prvotimac Javora.

Potpuno drugačiju fudbalsku filozofiju neguje Nordsijeland u odnosu na ostale protivnike Partizana ove sezone.
"Gledali smo snimke, dosta su brz tim. Uverili smo se da i oni imaju nedostake. Moji direktan rival, njihov desnokrilni vezista je brz, tehnički dobar u situacijama "jedan na jedan", ali ne sumnjam da ćemo ga zaustaviti. Pitate me, može li odbrana da sačuva nulu? Naravno", isijava optimizam iz reči Nemanje G. Miletića.

Ako tako bude, Grobari - a biće ih nekoliko stotina na tribinama stadiona u Farumu - ne bi trebalo da brinu.

KAKAV JE ZAKARIĆ? IMA STRAŠNU LEVU NOGU

Dan posle plasmana u treće kvalifikaciono kolo za Ligu Evrope, Partizan je smenio Miroslava Đukića, ali i doveo Gorana Zakarića da poboljša realizaciju. Tek nekoliko treninga odradio je najbolji fudbaler Premijer lige Bosne i Hercegovine za prošlu sezonu, ali je oduševio nove saigrače i mogao bi da bude potencijalno iznenađenje u sastavu crno-belih u Danskoj.
"Reč je o dobrom igraču. Vidim po centaršutevima i završnici da ima strašnu levu nogu. Nismo mnogo treninga odradili zajedno, ali mislim da je dobro pojačanje za Partizana", smatra štoper Miletić, koji hvali i MIlana Smiljanića. "Na utakmici sa Mladosti, Lola je i mene oduševio, prijatno me iznenadio. Najviše je pretrčao, bio jedan od najboljih aktera protiv Lučanaca".

VALIJENTE: MIRKOVIĆ MOŽE DA MI POMOGNE

To što je iz Partizana otišao čovek koji ga je doveo u Beograd, Miroslav Đukić, ne tangira previše Marka Valijentea, uverenog da i pod palicom Zorana Mirkovića može da opravda očekiuvanja navijača.
"Tako je to u fudbalu, treneri odlaze i dolaze, a naš zadatak je da uradimo sve što je do nas da Mirkoviću omogućimo lep debi. Da sezona počne što je bolje moguće za njega. Znam da je bio sjajan igrač, što je dobro, jer zna moju poziciju i može da mi pomogne", smatra Španac.

ZDJELAR: IMAJU RUPA

Uveren je Saša Zdjelar da Partizan može ne samo da se odupre Nordsijelandu, već i da ga tuče na njegovom stadionu.
"Čeka nas utakmica koju ne možemo doživeti u našem prvenstvu. Nismo dosad igrali protiv ovakve ekipe. Naša prednost je to što domaćin ima dosta mladih igrača, sigurno negde ima i rupa, dok je njihova vrlina velika brzina koju moramo da kontrolišemo tokom utakmice. Iskustvo je na našoj strani. Za nas bi dobar rezultat predstavljalo postizanje gola na strani, super bilo da se završi 1:0 ili 1:1", smatra vezista crno-belih.

Foto: Starsport


tagovi

Nemanja R. MiletićNemanja G. MiletićMark Valijente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara