"očajni navijači Anderlehta"
"očajni navijači Anderlehta"

Odbrani sad titulu ako te nije sramota (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.12.17. | 16:33

Težak debakl Anderlehta - 0:5

očajni navijači AnderlehtaNije to baš bilo toliko loše kako rezultat govori, ali kad na gostovanju kod naljućeg rivala u šampionskoj trci popiješ pet komada, a ne daš nijedan nemaš pravo da se žališ. Možda jeste previše ubedljivo, ali je svakako ponižavajuće za aktuelnog šampiona. Jer više je nego jasno da ove jeseni Klub Briž, a ne Anderleht, igra najbolji fudbal u Belgiju. U velikom derbiju 19. kola Pro lige užasavajućih 5:0 za plavo-crne!

Mogu gosti iz Brisela da se žale na izoran teren u Brižu, nalik onima u Srbiji, da podsećaju da je možda trebalo i da vode posle prvog poluvremena, samo da Sofijan Hani nije promašio zicer pri rezultatu 0:0.

Izabrane vesti

I baš u tom trenutku kreće košmar za Anderleht. Abdulaj Dijabi je sa dva gola u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena upaliogi gantsku mašinu za mlevenje. A gosti iz Brisela su se trudili da utrče u nju. I taj drugi gol Dijabija je bio pokazatelj da se u glavama igrača prestoničkog tima razvila nekakva samoubilačka misao. Neverovatan nesporazum Uroša Spajića i Franka Beksa, iskusni golma je loptu napucao pravo u srpskog defantivca i poklonio drugi gol Dijabiju.

U drugom poluvremenu situacija je samo postala gora za Spajića i drugove. U 55. minutu Ivan Obradović ruši Dijabija, sudija svira penal, a Rud Vormer šalje Klub Briž na velikih 3:0. Nisu se gosti ni opasuljili i drugi penal za domaće. Ovaj put Spajić krivac, oboren je Hans Vanaken, strelac Žene Fosen. So na živu ranu u 87. minutu sipa Vanaken. Fosen je centrirao sa meste gde je trebalo da bude Obradović.

Težak debakl Anderlehta, koji sada ima čak 13 bodova manje od lidera. Jeste da se u Belgiji dele bodovi, ali ovo je već previše. Posebno s obzirom na to da Anderleht igra zaista loše. Moraće klub da napravi ozbiljno dobar posao u januarskom prelaznom roku ako će i da pomisli da sustigne Klub Briž. U suprotnom će im protivnički navijač, kao što je danas bio slučaj, i dalje ironično pevati čuvene stihove Montija Pajtona: “Uvek gledaj lepšu stranu života”.

Pro liga, 19. kolo:

Petak:

Muskron - Ostende 1:0 (0:0)
/Amalah 71/

Subota:

Standard - Gent 0:0

Eupen - Sent Trojden 0:0

Kortrajk - Mehelen 2:0 (2:0)
/Perbe 8, Ševalije 20/

Lokeren - Beveren 1:1 (0:0)
/Soder 64 - Ampoma 61/

Nedelja:

Klub Briž - Anderleht 5:0 (2:0)
/Dijabi 45+1, 45+2, Vormer 57pen, Fosen 73pen, Vanaken 87/

18.00: (2,40) Šarlroa (3,20) Genk (3,10)
20.00: (2,00) Zulte (3,45) Antverpe (3,80)

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Action Images)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara