Ode Golovin: Ugovor na pet godina, CSKA dobija 30.000.000 evra! Čelsiju opet korpa

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.07.18. | 19:55

Monako potvrdio da ima novog vezistu

Završi se još jedna letnja transfer saga. Na početku se pričalo da ga je upecao Juventus, poslednjih dana slovio je Čelsi kao favorit, a sve se završilo onako kako su još za vreme Mundijala najavljivali čelnici Monaka. Aleksandar Golovin je novi – knez!

Ruski reprezentativac, jedan od najboljih u svojoj selekciji na nedavnom Prvenstvu sveta, karijeru nastavlja u mondenskom letovalištu. CSKA iz Moskve je večeras pristao da svog bisera proda za 30.000.000 evra, a Golovina na stadionu „Luj Drugi“ čeka ugovor na pet godina. Za četvrtak su zakazani lekarsi pregledi u Monaku i ukoliko sve bude u redu, momak iz „klase 1996“ će do kraja sutrašnjeg dana zadužiti opremu crveno-belih.

Izabrane vesti

Golovin je izostavljen sa spiska putnika CSKA za Nižnji Novgorod, gde njegov sadašnji klub u petak igra meč Superkupa Rusije sa Lokomotivom. To je bio jasan znak da se sprema transfer, jedina dilema je bila da li ide u London ili Monako, a na kraju je izabrao Francuze, jer su mu, za razliku od Mauricija Sarija, garantovali veću minutažu. Tako će Plavci ostati bez željenog pojačanja. Ne prvi put ovog leta, jer navijači već besne što nisu došli Gonzalo Iguain i(li) Danijele Rugani, mada i dalje postoji šansa da napadač i štoper Juventusa stignui na Stamford bridž.
Pregovori su bili naporni, nije bilo lako ni momku da odluči, a drago mi je što je izabrao baš nas. Bilo je dovoljno da pogleda ko je sve od mladih igrača igrao za Monako i napravio velike transfere, poput Mbapea, Bernarda Silve, Lemara... Imao je ponude Juventusa i Čelsija, čak mi je rečeno da su Italijani zaključili posao, međutim, Golovin stiže kod nas na preglede“, potvrdio je Vadim Vasiljev, predsednik Monaka.

Minule sezone Golovin je odigrao 43 utakmice u svim takmičenjima za CSKA, dao je sedam i namestio šest golova, ali je još važnije da je pasovima razigravao tim, što se od njega očekuje i pod palicom portugalskog stratega Leonarda Žardima.
Navijače molim za strpljenje, ne očekujte odmah sve od njega. Prva sezona je namenjena za prilagođavanje na zahtevan fudbal kakav se igra u Ligi 1. Oism toga, mora da savlada francuski jezik i da se privikne na uslove života u novoj sredini. O Aleksandru ćemo moći da sudimo tek one tamo sezone“, dodao je Vasiljev, čiji klub je za 5.000.000 evra nadmašio ponudu Čelsija.

FOTO: Action images


tagovi

CSKA MoskvaLetnji prelazni rok 2018Aleksandar Golovin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara