""
""

Ode i Volkot! Bila je dobra kvota... Zamena od 50.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.01.18. | 13:56

Rastanak posle 12 godina

Posle 12 godina, došlo je vreme za rastanak Arsenala i Tea Volkota! Krilni napadač se seli u Everton, a ostrvski mediji prenose da su već zakazani i lekarski pregledi pošto su se klubovi dogovorili oko obeštećenja od 20.000.000 funti plus bonusi.

Volkot je došao u Arsenal kao čudo od deteta iz čuvene Sautemptonove akademije i za 12 godina u taboru Tobdžija imao dobre i loše epizode. U poslednje vreme je bio rezervista što je bio jasan signal da više nije u prvom planu Arsena Vengera. Poslednji put je starter u Premijer ligi bio još u aprilu prošle godine, od tada je uglavnom ulazio sa klupe i bio standardan u kup takmičenjima i Ligi Evrope.

Izabrane vesti

Po dolasku u Everton Sem Alardajs je kod uprave kluba insistirao na dovođenju Volkota, a dobri rezultati su mu dali kredit da mu se želja ispuni. Arsen Venger je priznao da nije mogao da garantuje minutažu Volkotu i da mu ugrozi šanse da se nađe u engleskom timu za Mundijal.

VOLKOT IDE U EVERTON - KVOTA 1,30

Alardajs je tvrdio da je Karamelama neophodan baš profil igrača poput Volkota koji donosi brzinu, asistencije i golove sa krilne pozicije. Ponuda Evertona od 22.500.000 evra je prihvaćena, a transfer može da bude i jači za koji milion ako Volkot ostvari određene bonuse. Ostalo je još da Karamele dogovore i detalje ugovora sa engleskim ofanzivcem, ali i to je blizu.

Dugo vremena je Sautempton bio favorit da vrati Volkota na Sent Meriz ali je Everton bio brži i uporniji. Kvota u MOZZARTU da će Volkot pojačati Svece je danima bila 1,30, dok se prelazak u Everton plaćao sa kvotom 4,00 i ko je verovao u tu opciju, mogao je lepo i da naplati.

Odlazak Volkota je samo deo velike rekonstrukcije na Emiratima. Odlazi i Aleksis Sančez, pa Venger mora da dovodi zamene. Očekuje se da Volkota zameni brazilsko krilo Malkom iz Bordoa čija cena je oko 50.000.000 evra. Dogovor sa njegovim agentima je postignut minulog vikenda, a Venger je čekao da se realizuje odlazak Volkota kako bi polovinu obeštećenja finansirao prodajom dosadašnjeg napadača i uskoro stiže zvanična ponuda na adresu Bordoa.

Očekuje se da Tobdžije ove zime pored Volkota pojačaju i Pjer-Emerik Obamejan i Henrik Mhitarjan sa kojima bi Arsenalov napad u nastavku sezone dobio potpuno drugačiji izgled.

Pregovori su u toku...

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvertonEvropaPremijer ligaTeo Volkot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara