""
""

ŽREB! Večiti derbi ponovo u potencijalnom polufinalu Kupa Radivoja Koraća! Crno-beli na FMP, Zvezda na Smederevo!

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.02.16. | 13:30

Biće to vrlo interesantna borba za Žućkovu levicu...

Odlučeno je! Ponovo večiti derbi u potencijalnom polufinalu! Crvena zvezda će u odbranu pehara, odnosno napad na četvrti uzastopni trofej nacionalnog Kupa krenuti preko Smedereva! Partizan će ponovo igrati protiv FMP-a, baš kao pre dve godine, Mega Leks će se u četvrtfinalu sastati sa domaćinom turnira - Konstantinom iz Niša, dok će Metalac igrati protiv čačanskog Borca. Usled toga što bi beogradski večiti rivali igrali svoje četvrtfinalne utakmice istog dana, odmah je odlučeno da se Partizan i FMP sastanu 18. februara, a da Zvezda i Smederevo igraju dan kasnije. 

Izabrane vesti

Žreb je bio poludirigovan, što je značilo da u četvrtfinalu nisu mogli da se sretnu timovi iz ABA lige, odnosno Košarkaške lige Srbije. Plasman na Kup Radivoja Koraća prethodno su direktno obezbedili učesnici Jadranske lige (Crvena zvezda, Partizan, Mega Leks i Metalac), FMP kao osvajač Kupa KSS, te Konstantin, Borac iz Čačka i Smederevo na osnovu plasmana na tabeli Košarkaške lige Srbije. Kuglice su izvlačili najbolji mladi igrači srpskih klubova iz regiona - Marko Gudurić, Vanja Marinković, Rade Zagorac i Petar Rakićević.
"Mislim da je Kup Radivoja Koraća veliko takmičenje, koje doduše ne vodi u Evropu, ali je stvar velikog prestiža, jer će osvajač moći da se diči time narednih 12 meseci. Nadam se da će košarka opet pobediti, da će kapaciteti dvorane biti ispunjeni, a da će igrači maksimalno reprezentovati ovo takmičenje. Nadam se da će klubovi iz KLS moći da pokažu da mogu da budu ravnopravni sa jačim ekipama, da mogu da se nose sa njima, pa čak i da pobede. Mislim da imamo najbolje organizovanu košarku u regionu. Verujem da ćemo imati sjajne utakmice, da ćemo videti sve ono što čini srpsku košarku i da ćemo poslati sjajnu sliku u svet", rekao je prvi čovek KSS Dragan Đilas pred početak žreba. 

Otkako nacionalni Kup nosi ime Radivoja Koraća (sezona 2002/03) po pet titula osvojili su košarkaši Crvene zvezde i Partizana, dok je tri pehara uzeo FMP. Uključujući sva izdanja nacionalnog kupa Partizan je kompletirao 13 pehara, Crvena zvezda osam, FMP četiri, OKK Beograd tri, dok su po jedan trofej uzeli beogradski klubovi - Radnički i IMT. 

Kompleti ulaznica za Kup Koraća biće u prodaji od 5. februara, po cenama od 2.000 dinara za tribine i 4.000 za parter. Pojedinačne karte će moći da se kupe ako se ne prodaju svi kompleti. Ulaznica za četvrtfinalne koštaće 500 dinara, za polufinala 700, a finale 800 dinara.

Kup Radivoja Koraća igraće se od 18. do 21. februara u niškom Čairu, što će biti rekordni 12. put. 

Parovi Kupa Radivoja Koraća:

18. februar:
Mega Leks - Konstantin Niš
Partizan - FMP

19. februar:
Metalac - Borac Čačak
Crvena zvezda - Smederevo

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaSmederevo 1953FK PartizanMetalac ValjevoMega LeksKup Radivoja KoraćaKK KonstantinKK Borac ČačakFMPEvroligaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara