"Dejan Dražić postiže jedan od njegova dva gola"
"Dejan Dražić postiže jedan od njegova dva gola"

OFK se razgoropadio, Jagodina prekinula post, Čuka aterirala u Nišu

Vreme čitanja: 4min | sub. 04.10.14. | 16:49

Rad slavio u Kragujevcu, u Subotici, već po navici, malo golova i remi Spartaka i Napretka

Dejan Dražić postiže jedan od njegova dva gola

Romantika se posle dugo vremema vratila na Karaburmu. Sada, doduše, dosta ruiniranu. Ali, na terenu Omladinskog stadiona igra mlada i poletna ekipa OFK Beograda, koja je u osmom kolu Superlige pregazila inače neugodni Donji Srem sa 4:0 i probila se na visoko četvrto mesto na tabeli šampionata Srbije.

Izabrane vesti

Dejan Dražić je bio dvostruki strelac za OFK Beograd, a mrežu Sremaca pogađali su i Ivica Jovanović i Aleksandar Paločević, pa se čini da je Dejan Đurđević konačno pronašao način da nadomesti odlazak Aleksandra Čavrića koji je izazvao problem sa efikasnošću u taboru Romantičara.

Danas je, međutim, OFK tukao rafalnom paljbom, pa je posle dugo vremena u samom vrhu prvenstvene lestvice. Treća uzastopna pobeda Romantičara na domaćem terenu. Već šest kola bez poraza.
"Pobeda čista kao suza. Pribojavao sam se utakmice, jer je Donji Srem iskusna ekipa. Ali, taktički gledano uspeli smo da okrenemo stvari na našu vodenicu. Dobit ove utakmice je naš kontinuitet igara, već šest kola smo bez poraza. Očekujem od ekipe da ovako i nastavi", zadovoljno je trljao ruke Dejan Đurđević.

U glasu Nenada Vanića neverica.
"Šta reći posle ovakve utakmice? Ako analiziramo svaki deo videćemo da smo apsolutno mi krivi za poraz. Samo sebi smo uspeli da damo golove. Nisam verovao da ovako nešto može da se desi".

Bodovno poravnat sa OFK Beogradom, ali stepenik ispod zbog gore gol razlike, nalazi se Spartak, koji je u Subotici igrao nerešeno sa Napretkom 0:0.

Čarapani su tako prvi u sezoni uspeli da se iz Bačke vrati neporaženi. Ali, Spartak je i peti put ove takmičarske godine uspeo da mrežu sačuva netaknutom. Na Gradskom stadionu još nijedna lopta nije završila u mreži Subotičana. Međutim, prvi put ni Spartak nije pogodio, iako su Andrej Mrkela i Nemanja Milić imali svoje šanse.Šušnjar slavi gol

Uspešan dan i za Jagodinu, koja je na krilima raspoloženih Đorđa Šušnjara i Milana Đurića savladala Borac sa 2:0 i prekinula post od četiri kola bez pobede.

Šušnjar je već u osmom minutu načeo goste iz Čačka, da bi potom početkom drugog poluvremena proigrao razigranog Đurića za konačnih 2:0, pa su Ćurani krenuli iz donjeg doma ka sredini tabele. Ali, još su daleko od mesta na koje su poslednjih sezona navikli navijače, iako su danas delovali vrlo opasno, pa su Zebre samo zahvaljujući golmanu Nikoli Petriću izbegle teži poraz.
"Rani gol nam je dosta pomogao. Nsmo bili dobri u psihološkoj situaciji, imali smo neugodan poraz u Pazaru, tako da nam ova pobeda mnogo znači da se vrati samopouzdanje ekipi posle lošijeg starta u prvenstvu. Zadovoljan sam što su igrači dali sve od sebe i uspeli danas da pobede", komentariše šef struke Jagodine Simo Krunić.

Bogić Bogićević nema razloga za zadovoljstvo, pošto je Borac, računajući i Kup susret sa Zvezdom, nanizao već četvrti uzastopni poraz, treći na kojem nije postigao gol.
"Više nego zaslužena pobeda Jagodine. Znali smo i pre utakmice da se radi o dobroj ekipi koja nije mogla da u tako kratkom roku zaboravi da igra fudbal. Međutim, namestilo se da baš protiv nas odigraju kako treba".

Slavlje i na Čairu na kojem je Radnički savladao Čukarički sa 2:1 za beg iz opasne zone mada je još rano za priče o konačnom raspletu.

Vladan Pavlović je pogodio za 1:0, da bi Vladimir Đilas dotukao grogiranog rivala u 56. minutu. Tek drugi poraz Čuke u ovoj sezoni, koji je pogotkom u sudijskoj nadoknadi Staniša Mandić uspeo samo da ublaži.
"Znali smo da se u pas igri ne možemo suprotstaviti Čukaričkom, zato smo rešenje tražili dubinskim loptama i pridodavanjem igrača iz manevra. I uspeli smo, iako se mi u Radničkom borimo za goli život, a o Čuki ne treba trošiti reči", naveo je trener Nišlija Saša Mrkić, dok je kormilar Čukaričkog Vladan Milojević odgovornost za bledo izdanje Čuke prihvatio na sebe.
"Meni lično se utakmica nije svidela, ali ne želim time da umanjim uspeh Radničkog. Ona je apsolutno zaslužena, a ja preuzimam svu odgovornost za sliku i izdanje mojih igrača".

Neuspesi su, pak, postali sasvim uobičajena pojava u Kragujevcu, koji je prisustvovao još jednom posrtanju Radničkog 1923. U osmom kolu Crvene đavole je ražalostio Rad, koji je odneo bodove sa stadiona Čika Dača - 0:3.

Aleksandar Simić, rezervista Vladimir Rodić i na kraju Petar Jelić, sada sa sedam golova najbolji strelac Superlige, pogađali su za Građevinare, koji su u protekla četiri kola osvojili samo bod, ali se danas uzdignuta čela vraćaju za Beograd.
"Odlična partija mojih igrača. Gledali smo utakmicu Radničkog protiv Borca, dobro je analizirali, odigrali korektno i odneli sva tri boda. Radnički je imao posed lopte, ali smo mi znalački izneli utakmicu i zasluženo pobedili", kratak je bio trener Rada Milan Milanović, dok se ispred Radničkog niko nije obratio javnosti.

SUPERLIGA, osmo kolo:

Jagodina – Borac Čačak 2:0 (1:0)
/Šušnjar 8, Đurić 53/

Radnički Niš – Čukarički 2:1 (0:0)
/Pavlović 4, Đilas 56 – Mandić 90+2/

Spartak – Napredak 0:0

OFK Beograd – Donji Srem 4:0 (2:0)
/Dražić 19, 49, Jovanović 39, Paločević 50/

Radnički 1923 – Rad 0:3 (0:1)
/Simić 27, Rodić 73, Jelić 89/

18.00: Crvena zvezda – Voždovac
19.00: Vojvodina

Nedelja:
15.00: Mladost Lučani - Partizan

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Aleksandar PaločevićAleksandar SimićBorac ČačakČukaričkiDejan Dražićdonji sremĐorđe ŠušnjarIvica JovanovićJagodinaMilan ĐurićNapredak KruševacOFK BeogradRadRadnički KragujevacRadnički NišSrbijaStaniša MandićSuperligaVladan PavlovićVladimir ĐilasVladimir Rodić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara